Először kezdjük magunkkal a beharangozót. Számos változáson esett át csapatunk, ami az évet illeti. Sérüléssel, szögre akasztott cipővel, eligazolással tarkított a szezonunk. Nem egyszerű…

Ami a közelmúltat illeti, terminológiai sorrendben:

– Laman Richárd, fiatal tehetségünk, korai visszavonulót fújt, s szeretne az életében más fontos elfoglaltságokra fókuszálni.

– Allen Nick, amerikai légiósunknak, családi problémák miatt haza kellett utaznia így a szezont nem tudja befejezni velünk.

– Bán Tibor, tapasztalt dobóhátvédünk, visszautasíthatatlan ajánlatot kapott az Újpest együttesétől, így, ha nem is olyan messzire, de áthelyezi székhelyét.

– Nick helyére szintén egy amerikai fiatalembert szerződtettünk, Addison Parkot, aki csütörtökön debütál a Kosokkal.


Ami a mérkőzést illeti. A Pécs jelenleg a tabella 13. helyén áll 2-17-es mutatóval. Az előző fordulóban a Vasas együttesét látták vendégül, s elmondásuk alapján a sérültek listája meglehetősen hosszú. E találkozón vereséget szenvedtek ugyan, de Dragasevicre és Carevre számíthattak a pécsi fiatalok.

A két klub októberi találkozóján a Kosok nyertek 95-77-re. Akkor Nick és a Nagy-fivérek alkottak maradandót.

Fiaink az előző fordulóban is vendégeskedtek, akkor éppen Budafokon (cikk: http://primabasket.hu/Post/Details/269). A találkozónak köszönhetően igen nehéz helyzetbe kerültek kedvenceink. De remélhetőleg ez a vereség és a közelmúlt eseményei felpörgetik őket és plusz motivációként szolgálnak majd. Mindenesetre bízzunk benne, hogy a Kosok magasabb fokozatra kapcsolnak és egy győzelmekkel teli hajrának lehetünk tanúi.


Csütörtökön (február 13.) 18:00-kor lépnek pályára a fiúk!

Hajrá PRIMA! Hajrá Batyi!

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad