BKG-PRIMA Kosárlabda Akadémia – MAFC

95-67

(15-18, 32-23, 19-13, 29-13)

A tegnap napon a meink a nagy múltra visszatekintő Budapesti MAFC gárdáját fogadták.

A mérkőzés kemény játékkal indult, a vendégek nagy energiával indították a találkozót, míg a Kosokat kezdetben gyengébb dobóteljesítmény hátráltatta. A két csapat kb másfél negyedig fej-fej mellett haladt, majd a Kosok megtalálták a ritmusukat és a dobóformájukat is és szépen fokozatosan elléptek a MAFC-tól.

A negyedik negyedre eldőlt a találkozó végkimenetele, így a cserék is több szerepet kaphattak.

Hazai edző nyilatkozata
Dr. Nagy Ágoston : A bajnokság eleje számunkra a felkészülés kezdetét is jelenti. A vírustól tartva egy edzőmeccset játszottunk csak. A mai nagyobb különbségnek örülök. Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy kezdünk formába lendülni. Nehéz meccsek várnak ránk és egy ilyen hétközi forduló mindig nagy kihívást jelent. A MAFC elvesztette az irányítóját, nem volt még idejük ezt lereagálni, de mindent megtettek a siker érdekében, amíg fizikailag bírták. A MAFC mindig jó ellenfél, ma mi voltunk a jobbak.

Vendég edző nyilatkozata
Garai Péter : Először is gratulálok a Szigetszentmiklósnak. Megérdemelten nyertek. Készültünk rájuk, tudtuk, ismertük miben erősek, hiszen 20 évre visszanyúló ismerettségünk van. Az első 10 percben, amíg fizikálisan bírtuk, addig azt gondolom nagyon jól meg tudtuk oldani a feladatokat. Utána a fáradtságból adódóan remgeteg hibát követtünk el, főleg védekezésben. Ezeket a hazai csapat könyörtelenül kihasználta. Nem mentegetőzve, de Bordács Soma nélkül nem tudtunk olyan szerkezettel játszani, ami megoldotta volna az ellenfél támadásait. Ötös nélkül kellett játszanunk és ezt is könyörtelenül kihasználta a BKG. Továbbra is mennünk kell előre, de hozzáteszem ez mindenkire érvényes, hogy a pályán ne csak a Szigetszentmiklós legyen megfelelő állapotban, hanem a mérkőzés többi résztvevője is. Nekik is bírniuk kell fizikálisan. Ezen a meccsen volt, aki 10 percet, volt ak 15-öt, de volt aki 2 percet se bírt. Ezen mindem résztvevőnek változtatnia kell. Még egyszer gratulálok a BKG-nak.

Statisztika