Az U11 utolsó előtti fordulójában, a “C” csoportban folytattuk a küzdelmet.

BKG-PRIMA Akadémia U11 – BKG-Veresegyház

65-35

(14-2,29-17,6-10,16-6)

A BKG Veresegyház csapata volt az ellenfél. Sajnos a járvány miatt ismét csak egy meccset játszhattunk, a másik csapat lemondta a szereplést.

Izgalmas, küzdelmes meccsre számítottam, mivel már egyszer játszottunk a veresiekkel, és kikaptunk 15-20 ponttal, de akkor több meghatározó játékosunk nem játszott. Ezúttal mi voltunk “teljesebbek” viszont az ellenfélnél voltak hiányzók, így az izgalom ismét elmaradt, de legalább számunkra pozitív eredménnyel zárult. Már az első negyedben jelentős előnyre tettünk szert, és bár sok hibával játszottunk, az ellenfél félénksége és még több hibája megkönnyítette a dolgunkat, Nagy Ágoston és Szoboszlai Ádám szép ziccereivel 12 ponttal húztunk el. A második negyed hasonló körülmények között zajlott, hasonló különbséggel, itt a pontok nagy részét Veresegyházi Matyi biztosította, de Galambos Barnabás is többször betalált. A félidőre már 24 pont volt az előnyünk. A 3. negyedben egy kis rövidzárlat következett a játékunkban.

Az ellenfél feljavult, bátrabban támadtak, mi pedig a figyelmetlen dobásoknak, passzoknak és lépéshibáknak köszönhetően csak 6 pontot tudtunk szerezni, így ezt a játékrészt 4 pontos hátránnyal zártuk. A 4. negyed ismét számunkra kedvezett. Élvezetes játékkal, sok labdaszerzéssel, és könnyű ziccerekkel ismét 10 ponttal hoztuk, és így alakult ki a 30 pontos, megnyugtató győzelem. Az utolsó fordulóra ezzel sikerült a “B” csoportba, vagyis a legjobb 6 csapat közé kerülni, ami nagy dolog, ha azt nézzük, hogy az F csoportból kezdtük a versenyzést. Gratulálok a csapatnak, -mindenkinek, aki a pályán volt-, mert a maga módján mindenki hozzáadott a győzelemhez. Remélem, a menetelésünk folytatódik továbbra is.

Kása Péter szakedző-U11