Nem mindennapi lehetőséget kaptunk azzal, hogy az Európában mindenhol ismert Sepsiszentgyörgy gárdájával játszhattunk ma este felkészülési meccset, ráadásul hazai pályán.
A lányok az alkalomhoz illő lelkesedéssel vetették bele magukat első hazai pályán vívott mérkőzésükbe, és próbálták feledtetni magukkal a Vasas elleni fiaskó csalódottságát.

A két gárda nagy iramban kezdte a mérkőzést, az első negyedet a hazaiak nyerték (23-20), akik több energiát tudtak mozgósítani, amely mind a védő, mind a támadó oldalon döntőnek bizonyult. A második negyedben azonban a rutinos Sepsi fölénk nőtt, míg a Kosok többször a felkészülési időszakra jellemző hibákat vétettek, így a félidőre már 39-51-re módosult az állás. A forduló után pontszegény és küzdelmes negyed következett, amelyen tovább növelte előnyét a vendégcsapat (47-66), azonban a záró játékrészre az első negyedet idéző energiával léptek pályára a Kosok, így alakult ki a 69-80-as végeredmény.

Gratulálunk a lányoknak, akik helyenként fantasztikus játékkal, és hatalmas küzdeni akarással egyenrangú partnerei tudtak lenni rangos riválisuknak.
A hazaiak legjobbja Sofija Zivaljevic volt, aki 25 ponttal, 4 gólpasszal és 31 IBM ponttal zárta a találkozót.

Gedei Tibor: Tudtunk fejlődni az előző felkészülési mérkőzésüknhöz képest, és az azóta kitalált átalakítások is jól sültek el. Még mindig nagyon sok hibával játszunk, de úgy gondoljuk, hogy ezek mindegyikre orvosolható lesz a következő hetekben. A Sepsiszentgyörgynek gratulálunk, és nagyon köszönjük a lehetőséget, és köszönjük, hogy eljöttek hozzánk.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – Sepsiszentgyörgy 69 – 80Hazaiak: Zivaljevic (25 pont), Campisano (20 pont), Angyal (11 pont), Aldazabal (8 pont)Sepsi: Fraser (32 pont), Miljkovic (21 pont), Pasic (10 pont)

Hajrá KOSOK!