Női csapatunk ma este a veretlen, frissen Európa kupába jutott Csatához látogatott. A Ludovika Arénában a lányok küzdős meccsen vereséggel zárták kéthetes idegenbeli túrájukat. Jövő szombaton végre – első alkalommal – Szigetszentmiklóson lép pályára csapatunk, az ellenfél a Cegléd lesz. Várunk mindenkit a csarnokba!

Ludovika-FCSM Csata – BKG PRIMA Szigetszentmiklós 69-48 (14-9, 16-15, 22-17, 17-7)

Bajnokság, 4. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
dr. Mészáros B., Makrai M., Rózsavölgyi A. (Mocsai L.)

Ludovika-FCSM Csata: Simon 5/3, Lelik 7/6, Zele 3/3, Gyöngyösi 14/12, Hegedűs 7/3. Csere: Balogh 7/3, Horváth 3/3, Angyal N., Carey 17/6, Toman 2. Böröndy 4/3.

BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Vári, Aldazabal 14/3, Zivaljevic 3, Davis 3, Campisano 10. Csere: Angyal B. 10/3, Mudra, Raus 5/3, Kovács, Suppán 3/3.

A veretlensége megőrzésére készülő Csata Gyöngyösi Janka triplájával került előnybe a találkozó elején. Erre Sierra Campisano válaszolt. Az első perceket kemény küzdelem, de pontszegényebb játék jellemezte. Az első szakasz feléhez közeledve Zele Dorina hárompontosával módosult 6-2-re az állás, majd Horváth Bernadett és Hegedűs Janka is eredményes volt távolról. A Csata 12-4-re szakadt el. A BKG a hajrában faragott a hátrányán, de 10 perc után így is 14-9-re mentek a hazaiak. A második szakasz első találatát még Gyöngyösi Janka jegyezte, de ezt követően Laura Aldazabal és Angyal Barbara 16-14-re felhozta a BKG-t. A folytatásban a rendkívül bátran játszó Gyöngyösi Janka és Stasha Carey állította vissza a Csata nagyobb előnyét.

A második szakasz közepén a különbség 6-9 pont között állandósult. Lelik Réka tripláját és Stasha Carey újabb villanását követően 28-17-nél lépte át először a 10 egységet a differencia. A hullámzó mérkőzésén ezt követően ismét a BKG kapott el egy jobb sorozatot és Raus Vivien vezetésével hat pontra felkapaszkodott. A félidőben 30-24 állt az eredményjelzően. A Csatánál Gyöngyösi Janka járt 8 pontnál, míg a BKG-nál Laura Aldazabal 7-nél. A harmadik negyedet Sierra Campisano és Stasha Carey kosárváltása vezette fel, majd jött Laura Aldazabal triplája, melyre Lelik Réka felelt szintén távolról. A BKG legnagyobb felzárkózását 32-29-nél regisztrálhattuk.

Lelik Réka előbb kiemelt triplája adott új lendületet a Csatának. A ponterősen játszó Stasha Carey pedig az extra villanásaival megerősítette a hazai előnyt. Végül 40-34 után Simon Zsófia öt pontja állította vissza a kétszámjegyű különbséget. Remekül tartotta magát a BKG, de minden felzárkózási kísérletére érkezett hazai válasz. Ez jellemzően hárompontosból született. Összesen 14 sikeres távoli dobása volt a Csatának. A különbség 10 pont körül állandósult a harmadik negyedben. Az utolsó 10 percnek 52-41-ről vágtak neki a felek. Balogh Liza, Gyöngyösi Janka és Böröndy Vivien hármasaival két perc alatt gyakorlatilag megduplázta előnyét a Csata, így 61-43 után már nem volt kérdés a győztes kiléte. A differencia az utolsó két percbe érve lépte át a 20 pontot és végül 69-48-as hazai siker született.

Csata edző nyilatkozata
Tursics Krisztián : Az első félidőben teljesen összezavarodtunk, nem volt önbizalmunk, az üres dobóhelyzeteket nem vállaltuk el, rosszul dobtunk. Fordulást követően elkezdtük gyorsabban járatni a labdát, meg is lettek az üres helyzeteink, melyeket igen jó százalékkal értékesítettünk is, ültek a kinti dobásaink és sikerült eljutnunk ennek köszönhetően huszonnégy asszisztig. Örülök a fiatalok jó játékának, éltek a lehetőséggel, így bő rotációt tudtunk alkalmazni.

BKG-PRIMA edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Ellenfelünk jól játszott, szoros első félidőt sikerült vívnunk. Sajnos azon taktikai elemeket, amelyeket hetek óta gyakorlunk nem látom vissza. Hiányoznak az extra passzok, nem találjuk egymást a pályán, ez meg is határozta a támadójátékunkat. Igyekszünk javítani hibáinkat. Arra viszont büszke vagyok, hogy sikerült megnyerni a lepattanó harcot.

Csata játékos nyilatkozata
Gyöngyösi Janka : Az első félidőből tanulva, a másodikban próbáltunk nagyobb iramot diktálni és javítani a támadásainkon. Örülök, hogy megvan a negyedik győzelmünk.

BKG-PRIMA játékos nyilatkozata
Angyal Barbara : Jól kezdtük a meccset, ment a játék, jó volt az iram és betartottuk a taktikai utasításokat. A második félidőre kevesebb jutott, fejben elfáradtunk, a Csata pedig változtatott a védekezésén. A lepattanóharcot viszont megnyertük, ebben szerettünk is volna fejlődni.