Szervezési problémák miatt elhalasztott decemberi fordulót pótolt a serdülő lány csapat fura időpontban, január 2-án. A regionális „B” csoportban első ellenfelünk a Törekvés SE második csapata volt, akiket októberben ha nem is magabiztosan, de sikerült legyőznünk. Mivel a mérkőzésre csak nyolc fővel tudtunk kiállni (és ebben a korosztályban kötelező lenne a tíz játékos), célunk elsősorban a jó játékélmény megszerzése volt. 

A mérkőzést ugyan jól kezdtük, de hamar alábbhagyott a lendület és meglehetősen sok pontatlanságot követtünk el elsősorban a támadó térfélen, de a bedobások, elszakadások sem voltak mintaszerűek. A második negyedben ugyan faragtunk a hártányunkból, de nem találtuk a ritmusunkat, mindkét oldalon sok volt a hiba. A második félidőre összeszedettebb védekezést és jobb koncentrációt kértem, amit részben sikerült is megvalósítanunk. Elsősorban egyéni villanásokból voltunk eredményesek, az összjáték, a társak megtalálása és megjátszása ezúttal kevéssé ment, sok volt továbbá a technikai hiba, lépés, eladott labda. Leginkább az akarat és a küzdőszellem volt dicsérhető, ami a meccs hajrájában agilis, jó védekezést eredményezett. Ezzel végül sikerült megfordítani és megnyerni a mérkőzést, az utolsó hét percben nem kaptunk pontot, és végül mínusz hatról sikerült két pontos előnnyel befejezni a meccset. Hátrányból fordítani mindig szép sportemberi teljesítmény, ehhez gratulálok a csapatnak! 

Másodszor ezúttal is pihent ellenféllel kellett játszanunk, akik tudásban, rutinban, rotációban kicsivel felettünk állnak. Ezt a meccs első harmadában sikerült kiegyenlítenünk, és a 15. percig tartanunk egy szoros állást. Nagyjából eddig bírtuk erővel, ami a karácsonyi időszak és az edzéslátogatási nehézségek fényében érthető. A meccs további részének a sportértéke kevesebb volt már, a lányok becsülettel végighajtották a második félidőt is. Itt már eléggé kinyílt az olló, és a fizikai fáradtságot a szellemi is követte, így nem voltak már pontosak a dobásaink és ötletesek az akcióink. 

Összességében számomra úgy tűnik, hogy jelen helyzetben a minél több lejátszott meccs, és az azokon megszerzett rutin segíthet. Bátrabb, koncentráltabb játékkal, kinek-kinek a maga szintjén kis fejlődéssel előbbre fogunk tudunk lépni. A küzdéshez, hajtáshoz, védekezéshez és az értékes győzelem kiharcolásához gratulálok.     

Eredmények:

TÖRÖK F.-TÖREKVÉS SE/BBKG PRIMA AKADÉMIA 50-52 (19-12,12-10,10-15,9-10)

Kovac Fanni 23, Vadász Natasa 10, Bán Boglárka 9, Bodor Vivien 4, Majzik Dóra 4, Kriston Olívia 2, Sütő Eszter Dorka, Szappanos Luca

BKG PRIMA AKADÉMIA BSC 31-78 (11-15,10-23,6-17,4-23)

Vadász Natasa 11, Kovac Fanni 6, Bán Boglárka 4, Bodor Vivien 4, Majzik Dóra 4, Meichl Mia 2, Kriston Olívia, Szappanos Luca, Sütő Eszter Dorka