Bár egyik csapat sem tudott 100%-osan pályára lépni, fantasztikusan izgalmas mérkőzést láthatott a szigetszentmiklósi közönség. Bár a lányok 10-pontos hátrányból is vissza tudták küzdeni magukat, a végjátékban ellenfelünk higgadtabb és jobb döntéseket hozott nálunk, így nem tudtuk itthon tartani a 2 pontot. Gratulálunk a Csatának!

A vereség ellenére ki kell emelnünk Sierra Campisano játékát, aki abszolút extraklasszis teljesítményt nyújtott. Sierra 37 pontot szerzett, 7 hármast dobott (9/7!!!), leszedett 5 lepattanót, és adott 5 gólpasszt, és 45-ös VAL-lal fejezte be a találkozót! Gratulálunk!

BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS – LUDOVIKA-FCSM CSATA 81-86 (26-21, 16-28, 27-22, 12-15)
Bajnokság, 15. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Rácz Zsolt Róbert, Horváth Csongor Béla, Gál János (Farkas János)

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 18/12, Vári 11, Aldazabal 4, Zivaljevic 7/3, Campisano 37/21. Csere: Raus -, Suppán 4, Kovács -.

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 10/3, Lelik 9/3, Zele 24/9, Gyöngyösi 7/3, Hegedűs 17/9. Csere: Angyal 4, Strausz 2, Böröndy 13.

Gedei Tibor: Védekezésben sok részfeladatot jól megoldottunk, hiszen jól kivettük a Csata hátvédjeit a játékból, így a magas embereknek kellett fellépniük és kintről dobni. Rengeteg ilyen végjátékot kell játszanunk, hogy ezeket a meccseket megnyerjük. Komoly hiányérzetem van, hiszen a két nem teljes keret mérkőzésén ez egy nagy győzelem lett volna nekünk. Akkor fogjuk ezeket a végjátékokat megnyerni, ha minden pályára lépő játékosunk ugyanolyan motivált lesz és beleteszi a kellő energiát. Amíg ebben nem leszünk profibbak, sokkal több szerencse kell a szoros mérkőzések megnyeréséhez.

Sierra Campisano: Sajnos nagyon egyszerű hibákat vétettünk a meccs végén. Nem tudom, hogy ez a fáradtság miatt volt-e, vagy amiatt, hogy ellenfelünk sokkal tapasztaltabb volt nálunk. Bár szépen küzdöttünk, ezekből a hibákból már sajnos nem tudtunk felállni.

Tursics Krisztián: Várható volt, hogy nem lesz könnyű mérkőzés a jelenlegi állapotunkban, főleg úgy, hogy 3 nappal ezelőtt kikaptunk egy hasonló egál meccsen. Fel kellett frissíteni a mai mérkőzésre ezt a szűk rotációt, és úgy érzem, hogy ez sikerült is. Koncentráltak voltunk, hoztunk nagyon jó periódusokat. A védekezésre kellett a legfőbb hangsúlyt fektetni, hiszen az ellenfélben volt egy extra teljesítményt nyújtó játékos. Extra fontos győzelem volt ez a folytatásban, hiszen a két Euroligás ellenfél előtt megnyugodhattunk.

Zele Dorina: A hiányzóink ellenére is a maximumot próbáltuk kihozni a lehetőségeinkből. Örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni, és aki bejött a pályára, pluszt adott a csapatnak.

A wbasket beszámolója:

A találkozó nagyon kiélezetten kezdődött, hiszen a felek már az első percekben egymásnak adogatták az 1 pontos előnyt. A hazaiak végül Campisano hárompontosával 7-5-nél “megléptek”. Azonban a Csata ezt követően Lelik kosarával ismét egyenlített, majd Hegedűs triplájával 7-10-nél át is vette a vezetést. Ezután Campisano volt megint csak sikeres, de Lelik újabb pontjaival a fővárosi együttes továbbra is tartotta magát (9-12). Majd Suppán Anna büntetőivel 1 pontra jött fel Gedei Tibor együttese, Hegedűs ismét betalált, amivel 11-14-re változott az állás. A tripla ismételten Campisanotól jött, így 14-14-nél lett megint egál a mérkőzés. Ezt követően megkezdődött az adok-kapok játék. A Csata keretbeli hiányosságait az élmezőny újonca maximálisan kihasználta, és végig ott voltak a sarkukban. Végül Vári büntetőivel, illetve Campisano távolijával változott 22-16-ra az állás – a hat pontos előny pedig ismét a hazaiak kezében volt. Ekkor Zivaljevic is beállt a pontszerzők közé. Sorozatban egy triplát és egy duplát értékesített, azonban a vendég csapat sem tétlenkedett. Előszőr Horváth Bernadett távolról, majd Strausz Edina közelebbről talált be, amivel minimálisan tudtak faragni hátrányukból. Így a negyed 26-21-es eredménnyel végződött.

A második felvonás is hasonlóképpen eseménydúsan indult. Kosárra-kosár volt a válasz, amivel a BKG meg tudta őrizni az első játékrész során kialakított előnyét. 28-25-nél Horváth Bernadett értékesítette kettőből egy büntetőjét, miután Zivaljevic dobás közben faultolta őt. Lélektanilag hatalmas jelentősége van, hogy Tursics Krisztián együttese meg tudja szerezni ezt a győzelmet – hiszen egy elég kellemetlen periódusban vannak, sorozatban több nyerhető mérkőzést is elvesztettek. A találkozó alakulásán azonban abszolút érzékelhető volt az akaratuk. 28-27-nél épp Gyöngyösi Janka volt sikeres, amivel időkérésre kényszerítette a hazaiak vezetőségét. A pihenő viszont nagyon jól jött a fővárosiaknak, hiszen a folytatásban rögtön Lelik Réka talált be távolról, majd Böröndy Vivien volt sikeres (28-32). Csupán Angyal Barbara hárompontosa akadályozta meg a Csatát, hogy meglépjen. Az ötödik percbe lépve Zele Dorina dobott ziccert, miután Gebei Tibor újabb időt kért. Visszaérkezve a BKG 1 pontra zárkózott fel, a vezetést azonban nem tudták átvenni Zele sikeres büntetőinek köszönhetően. 35-38-nál ismételten Zele talált be, ezzel pedig a 14-ik pontját szerezte meg. Ezután Campisano és Gyöngyösi váltott hárompontosokat, majd Böröndy sikeres közelijének köszönhetően 38-43-ra változott az állás. Több, mint két perc volt hátra a nagyszünetig, és a felek közötti különbség egy pont híján 10 pontra nőtt (38-47). Ekkor Angyal Barbara volt sikeres, így Tursics Krisztin kért időt eligazításra. A hátralévő időben leginkább a BKG volt sikeres, de a Csata így is megtartotta előnyét – a felek végül 42-49-ről fordulhattak.

A második félidőt a Csata együttese egy 7-4-es hajrával indította, amivel 10 pontra növelte a két csapat közötti különbséget (46-56). Ezután Angyal Barbara volt sikeres távolról, de az ellenfélben játszó Angyal Nikolettnek köszönhetően a vendégek továbbra is tartották magabiztos előnyüket (49-58). Ekkor viszont a hazaiak megtáltosodtak, sorozatban 7 pontot szereztek, míg ellenfelük egyet sem, amivel két pontra zárkóztak fel. 56-58-nál tehát Tursics Krisztiánnak kellett időt kérnie. A folytatásban mindkét csapat szerzett egy-egy kosarat, amivel az állás érdemben változatlan maradt (58-60). Amilyen magabiztosan zárta az első félidőt a Csata együttese, annyira magabiztosan folytatta a BKG. Ez az eredményen is meglátszódott, hiszen a félidei 7 pontos hátrányból, 61-60-nál egy pontos előnyt kreáltak. A negyed hajrájába érve fej-fej mellett haladtak a csapatok, 66-66-os állásnál Hegedűs majd Angyal szerzett triplából pontokat. A negyed végén az Angyal-Gyöngyösi duó brillírozott, így a végső játékrész 69-71-ről kezdődhetett.

A Szigetszentmiklós már a negyed elején egyenlített Vári Zita kosarával, majd Campisano középtávolajának köszönhetően át is vették a vezetést (73-71). A mérkőzés azonban továbbra is kiélezett maradt, mivel egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól – 73-73-nál ismételten egál volt az állás. A mérkőzés utolsó 5 percébe érkezve az előny újból a Csata kezében volt, Horváth Bernadett találata után (73-75). 79-77-nél Sierra Campisano szerezte meg 37. pontját, amivel ismételten a BKG került lépéselőnybe. A végjátékhoz méltóan megkezdődött a szokásos adok-kapok, és a felek egymásnak adogatták a pár pontos előnyt. 79-82-nél Gedei Tibor vezetőedző kért időt. A folytatásban a vendégek nem engedtek, 5 pontra szakadtak el, amit ellenfelük már nem tudott behozni. A Ludovika-FCSM Csata megtörte szerencsétlen sorozatát és idegenben 86-81-re verték a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós együttesét.

szigetszentmiklós #basketball #kosárlabda #csata