A BKG-PRIMA Akadémia U16 lány Szigetszentmiklós csapat edzője, Szatmári Ákos értékel:

A regionális kadett bajnokságban az első kör utolsó meccsére érkeztünk a Ferencvárosi KE csapatához. A tét a csoportgyőzelem volt, nyertes meccsel megelőzhettük a BEAC KA/M csapatát. Az otthoni meccsen (nem a legjobb játékunkat nyújtva) is 25 ponttal jobbak voltunk, ezért magabiztosan vártuk a feldobást szűk rotációval felálló ellenfelünk ellen. A mérkőzést ugyan némi bizonytalankodással kezdtük, az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de látszott hogy idővel át fogjuk tudni venni az irányítást.

A védekezés már a kezdetektől jól működött, a lányok egyre jobban értik azt a zónavédekezést, amit csak rövid ideje kezdtünk gyakorolni. A küzdőszellemmel és a megfelelő fordulatszámmal sem volt probléma, így az első negyed öt pontos előnyét (12-17) a félidőre 23 pontosra növeltük (20-43). Szokás szerint Gyurász Adrinak köszönhetően ügyesen indultunk, és többségében jól meg is láttuk a lehetőséget a gyors játékra. Ha felállt védelem ellen kellett támadni, be tudtunk mondani és sikeresen végigvittünk figurákat, Gyurász Fruzsi ügyesen irányított (5 gólpassz, 4 szerzett labda), Lőrinczi Rozina dobásai és Kiss Lili betörései ellen nem találta a megfelelő védekezést a vendéglátónk.

A második félidőben lehetőség volt a teljes 10 fős keretet forgatni, mindenki pályára lépett, és hozzá tudott tenni a játékhoz (az összes játékosunk szerzett pontot). Az ilyen alkalmakon megszerezhető meccsrutin várhatóan jól fog majd jönni élesebb mérkőzéseken, és az is jól látszott hogy a sok pozitívum mellett miben tudunk előre lépni: a dobószázalék javítása vagy a kevesebb ki nem kényszerített eladott labda már akár rövid távon is reális cél lehet.

A játék képe a mérkőzés végéig nem változott, az eredményjelzőn 78-38-as vendégsiker állt a lefújáskor. Büszke vagyok minden pályára lépő játékosra: okosan, magabiztosan, egymásra figyelve játszottak, küzdöttek amikor kellett, stabilan és sokszor ötletesen kosárlabdáztak, remekül büntetőztek és megvoltak a lepattanók is. Amin még lehet igyekszünk javítani, mert erősebb ellenfelek ellen fogjuk hamarosan folytatni. A csoport megnyeréséhez ezúton gratulálok mindenkinek!

Eredmény:

FERENCVÁROSI KE – BKG PRIMA AKADÉMIA 38-78 (12-17, 8-26, 10-17, 8-18) Lőrinczi Rozina 20, Gyurász Fruzsina 13, Gyurász Adrienn 12, Kiss Lili 11, Kiss Zsófia 6, Kovac Vivien 4, Gáspár Hanna 4, Kuczik Luca 4, Molnár Dorottya 2, Gordos Vanessza 2