Egész biztosan nem ilyen meccsre számított az Európa kupás PEAC, amikor Szigetszentmiklósra látogatott! A mieink fantasztikus játékot mutatva, végig fej-fej mellett tudtak haladni ellenfelükkel, sőt a harmadik negyedben egyszer hét ponttal is elléptek. Végül a nagyobb rutin döntött az utolsó öt percben! De nincs miért csüggednünk, hatalmas eredmény a mai!

BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS – NKA UNIVERSITAS PEAC 58-64 (13-20, 17-12, 18-15, 10-17)
Bajnokság, 17. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Csabai-Kaskötő Brigitta, Balog György Attila, Lengyel Ádám József

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 9, Vári 2, Aldazabal Berroa 13/9, Zivaljevic 11, Campisano 16/6. Csere: Davis -, Raus 7/3, Suppán -.

NKA Universitas PEAC: Kiss 18/6, Nelson 12, Marshall 6/3, Wentzel 18, Dudásova -. Csere: Szűcs 8, Laczkó 2, Selcova -, Brajkovic -.

Gedei Tibor: Gratulálok a PEAC csapatának. Hiába játszottunk szoros mérkőzést a vereségnek örülni nagyon nehéz. Jó hetet zártunk, a védekezéssel nagyon sokat foglalkoztunk. Ez meg is látszott, tudtunk energiákat mozgósítani, főként most, hogy végre kiegészültünk. Ha nem is volt mindenki egészséges, de mindenki vállalta a játékot. Nyerhető mérkőzést buktunk el, ismét a végjátékban előjöttek azok a hibák, amiket nem lehet egyszerűen egyik hétről a másikra kijavítani, ami a rutintalanság számlájára írható. Akkor fogunk tudni mérkőzéseket nyerni, ha tudunk azonnal alkalmazkodni az ellenfél védekezés váltásaihoz.

Raus Vivien: Gratulálok a PEAC-nak. Nagyon jól játszottak, nagyon jó ellenfelek voltak. Úgy gondolom, hogy egy ilyen szintű csapattal, hogy végig partiban tudtunk lenni és szinte a végéig egál meccset játszottunk ez nagyon bíztató. A Cegléd meccshez képest sokat léptünk előre, sokat dolgoztunk a héten. Ez nagyon biztató a jövőre nézve. Nyilván volt már pár ilyen szoros mérkőzésünk, amikor nem tudtunk belőle győztesen kijönni, ezt még meg kell tanulnunk kezelni. A végén voltak olyan koncentrációs problémák, amik nem férnek sajnos bele ilyen mérkőzésbe. Megyünk tovább előre és próbálunk építkezni azokból, amik jól sikerültek. Azt gondolom, hogy tisztes helytállást sikerült a pályára rakni.

Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatomnak és a BKG-nak is. Nehéz mérkőzés volt, rosszul kezdtünk támadásban, agresszíven védekeztünk ami már kicsit jobb volt, mint az elmúlt két hétben, hiszen eltudtunk kezdeni edzeni. Támadásban minden dobásunk kimaradt. Utána megtaláltuk a ritmust, szereztünk labdákat, gyors gólokat dobtunk. Majd a BKG beállt zónába, ez kicsit összezavart minket, nem találtuk a ritmust ellene. A védekezés is langyult emiatt. Magunkra húztuk a hazaiakat. A lányok erősségét mutatja, hogy mínusz hét pontnál a harmadik negyedben nem csuklottunk össze. Kellett, hogy egy-két teljesítmény feljavuljon. A statisztika is azt mutatta, hogy támadásban többen nem játszottak a tudásuknak megfelelően. A védekezésünkkel hoztuk ezt a mérkőzést.

Wentzel Nóra: Nagyon nehéz mérkőzés volt, nem játszottunk jól. Támadásban és védekezésben is rengeteg hibával játszottunk. Ezt a BKG meg tudta bosszulni és könnyű kosarakat tudtak dobni. Az utolsó negyedben éreztem, hogy erőre tudtunk kapni és a hátrányunkat letudtuk dolgozni. Így tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést.

szigetszentmiklós #kosárlabda #basketball #hunbasket