A BKG-PRIMA Akadémia U16 lány Szigetszentmiklós csapat edzője, Szatmári Ákos értékel:

A miklósi kadett leány csapat harmadik ellenfele a C csoportban a Kiss Lenke B együttese volt, akik tulajdonképpen egy feljebb versenyző serdülő csapat. A korábbi eredmények tükrében idegenben is mi számítottunk a mérkőzés esélyesének. 

Nyugodt játékot kértem, koncentrált védekezést, illetve azt hogy ami eddig jól működött azt most is tudjuk hozni. A csapat a mérkőzésen a fenti elvárásaimat maximálisan teljesítette. Végig hajtottak a pálya mindkét felén, ügyesen reagáltak az ellenfél változtatásaira, szépen mozgott a védelem, az indulások menetrendszerűen megvalósultak, és helyzetkialakítás is működött. 

A zóna védekezés meglepte ellenfelünket (akik a saját korosztályukban ezzel nem találkozhatnak), ezt kihasználva kapott pont nélkül (!) zártuk az első negyedet. A félidei állás (12-44) is azt mutatta, hogy elöl-hátul rendben vagyunk. A nagyszünet után volt lehetőség forgatni a csapatot, mindenki sokat játszott, és mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez pontokban, védekezésben, csapatjátékban.  Szereztünk 39 labdát és 21 támadó lepattanót, kiosztottunk egymásnak 18 gólpasszt. Üde színfoltja volt a mérkőzésnek Kiss Lili „buzzer beater” hárompontosa a félpályáról a harmadik negyed zárásaként. 

A végére kialakuló nagy különbség (74 pont) ellenére ellenfelünk szimpatikus, ügyes együttes; nekünk most extrán kijött a lépés, persze ebben benne van a lányok munkája is. Kívánom a csapatnak hogy ezt a figyelmet és harcosságot őrizze meg a további meccsekre és hasonló fordulatszámon tudjuk lejátszani a nehezebb mérkőzéseket is. Mindenkinek gratulálok, Vivinek pedig majd visszaadja az élet a már sorozatban második meccsen a jegyzőkönyvből kimaradó dupláit! ☺ 

Kiss Lenke KA/B – BKG PRIMA AKADÉMIA 22-96 (0-23, 12-21, 6-37, 4-15)  

Lőrinczi Rozina 22/3, Gyurász Adrienn 20, Gyurász Fruzsina 20 (14 szerzett labda), Kiss Lili 20/3, Kovac Vivien 6 (igazából 8), Kiss Zsófia 4, Gáspár Hanna 2, Molnár Dorottya 2, Kuczik Luca –