ELTE-BEAC ÚJBUDA – BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS 74-65

(29-17, 16-15, 13-17, 16-16)

Bajnokság, 21. fordulóBudapest, Gabányi László Sportcsarnok

Papp Péter, Tőzsér Dénes Kelemen, Fodor Attila (Balogh László György)

ELTE-BEAC Újbuda: Czank 15/12, Koch 3/3, Boros J. 15/3, Mérész 14, Barnai 8. Csere: Ivanova 6/6, Bors B. 8/6, Juhász 5/3.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Zivaljevic 17/9, Campisano 4, Angyal 16/3, Aldazabal Berroa 9/3, Vári 7. Csere: Suppán 3/3, Raus 3/3, Benke 2, Kovács 2.

Hazai edző nyilatkozata

Balogh Judit : A hullámvasút, amin ültünk egész évben, lassan a végéhez közeledik, még nem tudjuk, hogy az alján vagy a tetején landolunk-e. Bár a tetejéről nagyobbat lehet esni, de mégis, jobb érzés lenne onnan indulni, mint az aljáról. Ennél is fontosabb, hogy szeretném megköszönni mindenkinek, aki kilátogatott ma és hozzájárult az Age of Hope Alapítánnyal közös gyűjtésünkhöz. Jó érzés, hogy a sportvilág így összefogott, rengeteg csapat szervez gyűjtést, és igyekszik támogatást nyújtani. Ez jellemző erre az országra, hogy képesek vagyunk összefogni fontos ügyekért. Mi is ilyen csapat vagyunk, vár ránk még egy fontos feladat, amit igyekszünk abszolválni.

Vendég edző nyilatkozata

Gedei Tibor : Gratulálok a BEAC-nak, az első negyedben átrobogtak rajtunk, sok kommunikációs hibát vétettünk. Kétszer is felzárkóztunk, de amikor közelebb érhettünk volna, mindig jött a BEAC-tól egy extra villanás. Sajnos nálunk nem voltak igazán kiemelkedő teljesítmények ma, elvesztettük a lepattanócsatát, ezek nélkül nehéz meccset nyerni. Vannak hiányzóink, és menet közben is kivált játékosunk, ezt fizikálisan nem bírtuk el. Remélem, fogunk tudni még idén teljes csapattal meccset játszani.

Hazai játékos nyilatkozata – Mérész Beatrix : Nagyon sok hullámvölgy volt a játékunkban, többször is hagytuk visszajönni a BKG-t. Örülünk a győzelemnek, de jövő héten vár még ránk egy fontos feladat.

Vendég játékos nyilatkozata – Sofia Zivaljevic : Kicsit keserű a szánk íze a mai meccs után. Nagyon elrontottuk a meccs elejét, ami után kapaszkodni kellett. Ahányszor visszajöttünk, a BEAC mindig talált egy extra dobást, vagy egy második esélyből szerett kosarat. Van még hátra hét meccsünk a szezonban, dolgozunk tovább és remélem, tudunk még győzelmeket szerezni.#szigetszentmiklós#kosárlabda