Drámai végjátékban sikerült felülkerekednünk, ezzel megszereztük a playoutban a második győzelmünket is! Ez azért nagyon fontos, mert riválisunk, a PINKK is nyerni tudott a Cegléd ellen, ezzel a döntés, a bajnokság végső sorrendje az utolsó fordulón, SZIGETSZENTMIKLÓSON dől el, amikor a PINKK-et fogjuk fogadni.
Vésse be mindenki a naptárba: 2022. ÁPRILIS 23. 18:00
BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – PINKK Pécsi 424
Az utolsó forduló!


ELTE-BEAC ÚJBUDA – BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS 65-67 (15-24, 15-15, 18-16, 17-12)
Play-Out, 5. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Sörlei A., Vida J., Nepp L. (Schäffer B.)
ELTE-BEAC Újbuda: Czank 17/9, Boros B., Boros J. 8/3, Mérész 19/3, Barnai 12. Csere: Koch, Ivanova 3/3, Zsámár, Juhász 6.
BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 17/9, Vári 9/3, Zivaljevic 6/6, Davis 13/3, Campisano 8. Csere: Benke 4, Aldazabal 9/3, Raus, Suppán 1.
SZÉP VOLT LÁNYOK!

A Wbasket.hu beszámolója:

A Play-Out 5. fordulójában a BKG PRIMA Szigetszentmiklós 67-65-ös győzelmet aratott az ELTE-BEAC Újbuda otthonában. Sikerével kiharcolta annak a lehetőségét a BKG, hogy az utolsó fordulóban hazai pályán ki-ki mérkőzést vívjon a PINKK-kel a 11. helyért. A BEAC helyzetén ez a vereség nem változtat, hiszen korábban bebiztosította a 9. pozícióját.

A feldobás előtt ért véget Kozármislenyben a PINKK Pécsi 424 és a VBW CEKK Cegléd találkozója. Ezen a PINKK 73-71-re legyőzte a Ceglédet, amit azt jelentette, hogy a BKG győzelmi kényszerben lépett pályára. Gedei Tibor együttese kizárólag egy sikerrel őrizhette meg annak az esélyét, hogy az utolsó fordulóban megszerezze a 11. helyet. Boros Julcsi triplája vezette fel az összecsapást, de ezt követően Camesha Davis és Sierra Campisano találataival gyorsan fordított a BKG. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Jellemzően a BKG járt előrébb, a BEAC azonban rendre tudott egyenlíteni. A szigetszentmiklósi gárda nagy erőket mozgósított, hogy megszilárdítsa előnyét. Az első negyed hajrájában sikerrel járt, 15-15 után 9-0-val zárta le a játékrészt. 10 perc játékot követően így 24-15 állt az eredményjelzőn. A BKG a 19 mezőnykísérletéből 11-et értékesített, míg a BEAC 16-ból 6-ot. A vendégeknél a 7 pontos Camesha Davis volt a legeredményesebb, a hazaiaknál Mérész Beatrix járt 8 egységnél. A második etapot Czank Tímea triplája vezette fel, majd Boros Julcsi és Juhász Angéla 26-23-ra felhozta a BEAC-ot.

Kiegyenlítetté vált a játék a második negyed közepére, de három pontnál közelebb sokáig nem engedte a hazaiakat a BKG. Sőt, 30-27 után ismét tudta növelni előnyét a vendég együttes. Benke Sára és Camesha Davis találatai után már 34-27 állt az eredményjelzőn. Czank Tímea triplájával szépített a BEAC a félidő hajrában, de az utolsó öt pontot a BKG szerezte és így a nagyszünetben 39-30-ra vezettek. A harmadik negyed elején Angyal Barbara és Czank Tímea hárompontosait jegyezhettük fel. A BKG irányítója kétszer, a BEAC karmestere egyszer volt eredményes távolról. Másfél perc után 45-33 állt az eredményjelzőn. A vendégek előnyét Sierra Campisano növelte a folytatásban. A legnagyobb különbség végül 14 pont volt, melyet 47-33-nál regisztrálhattunk. A BEAC Czank Tímea és Juhász Angéla találataival kezdte meg a felzárkózást. Már 47-39-nél sikerült bejönnie 10 pont alá Horváth Bianka együttesének. A BKG azonban igyekezett ezen lélektani határon megfogni a meccset. Úgy nézett ki, hogy jó ütemű távoli dobásokkal ezt meg is tudja tenni.

A harmadik negyed hajrájában Gergana Ivanova és Barnai Judit hozta közelebb a BEAC-ot. Az utolsó 10 percnek 55-48-ról vágtak neki a felek. Az első percben Vári Zita büntetőjével 57-48-ra módosult az állás. Innen viszont nagy fordulat állt be. Koch Dóra egy palánk alatti csatában kapott ütést az arcára, mely után le kellett cserélni. Sierra Campisano ellen ítéltek sportszerűtlen faultot, melyből két büntetőt értékesített Czank Tímea. Hosszú idő után visszajött 7 pontra a BEAC. Ugyan a BKG-nak 62-52-nél még volt egy megugrása, de ekkor a játék képe egyre inkább a BEAC felé billent. Mérész Beatrix és Barnai Judit révén 62-59-re felzárkózott a házigazda, majd Czank Tímea büntetőivel és Mérész Beatrix triplájával 64-62-nél a vezetést is sikerült átvennie. Ez egy 12-0-s sorozat volt a BEAC-tól. A BKG négy és fél perces kosárcsendjét Angyal Barbara büntetői törték meg. Az utolsó két percben 64-64 után mindkét gárda előtt több esély nyílt, de ezekkel nem tudtak élni. Mérész Beatrix büntetőjével az utolsó perchez érkezve 65-64-es előnyre tett szert a BEAC. A BKG Suppán Anna büntetőjével egyenlített. A végül az utolsó támadásánál kulcsfontosságú támadólepattanókat begyűjtő BKG két másodperccel a dudaszó előtt Camesha Davis találatával megszerezte a győzelmet. Utolsó támadásvezetésénél ugyanis a BEAC nem tudott dobóhelyzetet kialakítani.

szigetszentmiklós #kosárlabda #basketball