Kedden U13-as csapatunk a DMTK vendégeként lépett pályára Dunaharasztiban. Egy lehetséges riválisként tekintettünk rájuk, hisz -bár általában mi győztünk korábban U12-ben, azért voltak szoros mérkőzéseink is.

Ezúttal viszont csak az elején izgultunk, mert az ellenfél játékosai érezhetően képzetlenebbek voltak minden tekintetben, és elég gyorsan nagyarányú előnyhöz jutottunk. Igazából már az első negyedben eldőlt a mérkőzés sorsa (37-4). Nagyon szép megoldásokat láttunk a srácoktól mind védekezésben, mind támadásban. Határozott, kemény védekezés, jó ütemű labdaszerzések valamint szép befutások és hosszú indítások jellemezték ezt a játékrészt, de mondhatjuk, hogy az összeset. A második negyed sem hozott lényegi különbséget a játék képében, és a különbség a javunkra még nagyobb lett (19-0).

A 2. játékrészben ennek a különbségnek köszönhetően már jutott figyelem az indítások, és az add- és fuss játékunk gyakorlására is. A 3. (16-4) és 4. (26-6) negyedet is ennek a célnak alárendelve játszottuk, és bár nem hiba nélkül, de időnként nagyon szép játékot produkálva húztuk be a győzelmet (98-14). Gratulálok a srácoknak, szép munka volt, de ne felejtsük el, hogy nekünk komolyabb csapatok ellen kell majd helytállnunk. Bízom benne, hogy a fiúk a helyén tudják kezelni ezt a nagy arányú győzelemet, és nem bízzák el magukat, hiszen a játékunk messze nem tökéletes még. Ziccerek kihasználásában, passzok erejében, pontosságában fejlődnünk kell és a védekezésben is van még tanulni való bőven.
Annak örülök, hogy egyre inkább tudja mindenki, mi a dolga a pályán, a feladatok már sokkal egyértelműbbek, és az erőszakos védekezésre és lendületes indításokra épülő játékstílusunk is szépen alakul. – Kása Péter Hajrá Batyi!