Ma nem tudtuk hozni magukat Diósgyőrben. Bár véget ért négymeccses győzelmi szériánk, figyelmünket máris a pénteki hazai, Csata elleni derbire fordítjuk!

DVTK-HUN-THERM – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 93-51 (24-12, 16-11, 28-7, 25-21)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 12. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Győrffy Pál Attila, Pozsonyi László, Jakab László Imre (Zalai Ákos István)

DVTK Hun-Therm: Green 8, Aho N. 1, Garbin 7/3, Guirantes 19, Oláh 8/6. Csere: Aho T. 11/6, Kányási 24/15, Vég-Dudás, Kiss 4, Márkusz 2, Bernáth 9/9.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Perez 1, Katona 2, Takács 9/3, Jones 11/3, Degbeon 7. Csere: Vári 5, Aldazabal 9/6, Szabó 3/3, Zsámár 2, Gróf, Kovács, Andi 2.

A wbasket beszámolója:

Az elmúlt két hétben kétszer járta meg Spanyolországot a DVTK, így nem voltak könnyű helyzetben a hazaiak, de igyekeztek gyorsan magukhoz ragadni az irányítást. Arella Guirantes és Darcee Garbin révén 4-0-s előnyre tettek szert a mérkőzés elején. Három percet kellett várni a BKG első pontjára, mely Kayla Jones büntetőjéből született meg. Amikor Oláh Fruzsina triplája célt ért, már 9-2-re ellépett a DVTK. Kányási Veronika is betalált távolról a folytatásban. Nem sokat kellett várni, 19-8-nál átlépte a 10 pontot a differencia. Az első szakaszt Aho Tyra hármasa zárta, amivel 24-12-re ment a DVTK, mely 12-5-re vezetett a lepattanókban és mindössze egy eladott labdája volt. Eközben a BKG-nak öt. Ez a két adat jól szemlélteti a játék képét. A második negyed elején közel két percet kellett várni az első találatra. Kayla Jones és Szabó Dóra tripláival igyekezett kapaszkodni a BKG. A legszorosabb állást 27-21-nél jegyezhettük fel.

Szépen tartotta magát a BKG és végül második negyed közepén 34-23-nál tudta visszaállítani a 10 pont feletti előnyét a DVTK. A BKG a félidő utolsó hat és fél percében nem talált be, így végül a nagyszünetre 40-23-ra ellépett a házigazda. Arella Guirantes már 10 pontnál járt a DVTK-nál, de csapaszinten a hazaiak 35%-os mezőnymutatóra estek vissza. Igaz, a BKG sem tudott pontosabb lenni és emiatt nem is alakult ki élesebb összecsapás. A harmadik negyed első két percében mindössze Aho Tyra tripláját jegyezhettük fel hazai oldalon. Ezt követően viszont ritmust váltott Völgyi Péter együttese. Arella Guirantes állt a csapat élére, aki szinte megduplázta első félidei pontjainak a számát. Összességében is kiválóan megoszlottak a terhek hazai oldalon. Már a harmadik etap végén minden addig pályára lépő játékos betalált.

A különbség 25 perc játék után 55-24-nél lépte át a 30 pontot. A harmadik negyedben mindössze büntetőből volt eredményes a BKG. A differencia a játékrész végén így már a 40 pontot közelítette. Végül 28-7-re nyerte a harmadik negyedet a DVTK. A záró szakaszban nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Egy jó ritmusú, pontgazdag játékrészt láthattunk. 25-21-re hozták ezt a periódust Aho Nináék. Ez is mutatja, hogy kifejezetten nagy kedvvel játszott a DVTK. Ezúttal Kányási Veronika volt a vezér, aki 12 pontot szerzett ebben a 10 percben. A különbség gyorsan átlépte a 40 pontot. 84-43-nál Gedei Tibor időt is kért. Az utolsó percben Kányási Veronika triplája és Takács Dorina, illetve Zsámár Panna találatai alakították ki a 93-51-es végeredményt.

Hazai edző nyilatkozata
Völgyi Péter : Könnyebb győzelem volt, mint amire számítottam, igazából mindenki hozzátette a magáét tőlünk, az utolsó negyedet szinte a legfiatalabb játékosaink játszották végig. Jó ráhangolódás volt ez az utolsó hazai mérkőzésünkre, a szerdai Euroliga találkozóra. Remélem, hogy maradt még annyi tartalék a csapatban, hogy tudunk majd egy extra teljesítményt nyújtani, mert a győzelemhez az szükséges

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Nehéz értékelni a mai teljesítményünket, mert gyakorlatilag 15 perc volt, amíg értékelhetően kosárlabdáztunk. Ebben a 15 percben nagyon jól láttuk el azokat a részfeladatokat, amiket megbeszéltünk, leszámítva a lepattanózást: sajnos azt egész mérkőzésen tragikusan hoztuk, pedig nem vagyunk egy rosszul lepattanózó csapat. Amit Dorina is elmondott, hogy amikor lett a két csapat közt 10-11 pont, akkor éreztük a fizikai különbséget és feladtuk a mérkőzést. Ezt pedig nem szabad csinálni, hiszen így nem tudunk fejlődni. Mentálisan szétzuhantunk, és onnantól nem tartottuk be azokat a dolgokat, amik előtte működtek. Tragédia nincsen, készülünk a Csatára mert ott javítanunk kell. A Diósgyőrnek gratulálok, megmutatták, milyen játékra képes egy Euroligás csapat

Hazai játékos nyilatkozata
Kányási Veronika : Büszke vagyok a lányokra, mert attól függetlenül, hogy az elején kicsit nem találtuk a ritmust, a második félidőre azt gondolom hogy szépen felfejlődött a támadójátékunk a védekezésünk mellé. A védekezésünk már szerintem az elején is a helyén volt, úgyhogy erre kell építeni a jövőben. Próbáltuk azt megmutatni, hogy a salamancai meccs második félideje az nem az igazi arcunk. Szerdán szeretnénk a megszerezni a harmadik Euroliga győzelmünket is.

Vendég játékos nyilatkozata
Takács Dorina : Sajnos nem sikerült megvalósítani azokat a taktikai elemeket amiket edzésen gyakoroltunk és megbeszéltünk. Emiatt csalódottak vagyunk, de a papírforma érvényesült. Ennek ellenére nem szabadott volna feladnunk magunkban a mérkőzést semelyik ponton sem. Megyünk tovább, jövőhéten a Csata ellen mindenképpen győzni szeretnénk.