Sajnos az évzáró derbin ellenfelünk a játék minden elemében jobb volt nálunk, így vereséggel búcsúzunk 2022-től. Ennek ellenére nem csüggedünk, jól sikerült a december. Januárban találkozunk 🙂

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – LUDOVIKA CSATA 59-73 (10-18, 14-15, 14-23, 21-17)

Bajnokság 13. forduló
Szigetszentmiklós, Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok
Lengyel Ádám József, Major Ádám, Sörlei Attila (Bodrogváry Iván József)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Degbeon 20, Jones 2, Katona 4, Takács 3/3, Perez 5/3. Csere: Zsámár -, Aldazabal 5/3, Gróf -, Kovács -, Vári 13/9, Szabó 5/3, Andi 2.

Ludovika Csata: Barnai 5, Fuehring 17/6, Toman D. 8/3, Horváth 11/9, Czank 7/3. Csere: Szabó 9/3, Jáhni 2, Gábor -, Gyöngyösi 12/6, Boros 2, Toman R. -.

Nyilatkozatok

Gedei Tibor: Gratulálok a Csata csapatának. A játék minden elemében felülmúltak minket. Kis túlzással negyven percen keresztül 5-6 olyan percünk volt, amikor megtaláltam azt az öt embert, aki ezt a mérkőzést meg szeretné nyerni. A hozzáállásunk nagyon rossz volt mint mentálisan, mint pedig fizikálisan. Ezen javítani kell. A következő három hét erről fog szólni, hogy visszataláljunk arra az útra, amin már voltunk. Még mindig kis csapat vagyunk és nagyon meg kell küzdenünk nem csak a mérkőzésen, hanem a hétköznapokban is. Az edzés munkának is javulni kell. Ezen fogunk dolgozni. Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok minden szurkolónknak és minden kosárlabda barátnak.

Ama Degbeon: Felkészülten érkeztünk, kemény meccs volt. Volt két olyan negyed, amikor a Csata sokkal jobb volt. Emiatt lett ez a végeredmény kimenetele.

Tursics Krisztián: Gratulálok a csapatomnak. Nagyon nagy hullámvasúton ülünk ebben az évben. Kezdem úgy érezni, hogy kicsit kezd összeállni a rendszer. Sok helyről jöttek a játékosok, kezdik megérezni, hogy mit szeretnék tőlük mind támadásban, mind pedig védekezésben. Mutatja, hogy sikerült két zsinór győzelmet aratni. Annak külön örülök, ami még nem volt a szezonban, hogy sikerült a lepattanócsatát is megnyernünk közel 20-al. Mindig hadilábon állunk, de sikerült ebben előre lépni és fejlődni. Bizakodó vagyok, hiszen benne vagyunk egy olyan ritmusban, hogy jön még két olyan mérkőzés a TF és a PINKK ellen, amit szintén szeretnénk megnyerni, hogy vissza tudjunk kapaszkodni a playoffba való küzdelemért, akár mégjobb helyezésért. Az utóbbi két állomás a Vasas és a BKG ellen azt mutatja, hogy tudunk jól kosárlabdázni. Mindenkinek Boldog Karácsonyt szeretnék kívánni. Az összes kosárlabda szerető embernek és folytatjuk a két ünnep között egy nagyon fontos rangadóval a TF ellen, bizakodva, hogy minél több néző kilátogat a mérkőzésre.

Horváth Bernadett: Nagyon boldog vagyok. Úgy érzem, hogy kezdenek azok a dolgok összeállni, amik az első felében a szezonnak problémásak voltak. Nagyon örülök, hogy így haladunk. Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek. Dolgozunk tovább és most kicsit ünnepelünk.

A wbasket beszámolója:

A találkozót Barnai Judit 2+1-es találata indította, amivel a vendég Csata ragadta magához a kezdeti előnyt. Ezután következett Horváth Bernadett hárompontosa, majd a Szigetszentmiklóstól Ama Degbeon volt sikeres. Ezzel az eredményjelző már 2-6-ot mutatott. Ezután viszont egy ponthiányosabb periódus következett, amikor egyik fél sem tudott további pontokat szerezni. A sorozatot végül Toman Dóra triplája törte meg. A különbség viszont nem változott, hisz a túloldalról érkezett Takács Dorina jó távolija. Ekkor már a negyed fele is eltelt. Következőnek ismét a vendégek értékesítettek egy közelibb találatot, mellyel 5-11-re változott az állás. Ez pedig már időkérésre kényszerítette Gedei Tibort, a BKG-PRÍMA NATURA Szigetszentmiklós vezetőedzőjét. A folytatásban láthatóan rendezte sorait a hazai együttes, visszatérve ugyanis azonnal Aldazabal Berroa Laura süllyesztett egy triplát az ellenfél hálójába. Ezzel minimálisan felzárkózott a Szigetszentmiklós, ám az öröm nem tartott sokáig. Ezután ugyanis Czank Tímea és Gyöngyösi Janka vette kezébe az irányítást a Ludovika Csata oldalán, vezényletükkel pedig sorozatban 5 pontot szereztek a vendégek, mellyel 8-16-ra változott az állás. A negyed hátralévő idejében a csapatok fejenként 1-1 további kosarat szereztek, vagyis a második felvonás 10-18-ról folytatódhatott.

A következő tíz percet a vendégek egy 6-0-ás rohammal folytatták, mellyel a felek közti differencia tíz pont fölé növekedett. 10-24-nél tehát ismét a BKG időkérése szakította félbe a játékot. A rövid taktikai szünet ellenére a meccs azonban eztán is Csatás pontokkal folytatódott – Gyöngyösi volt sikeres távolról. Ekkor szerezte meg viszont a Szigetszentmiklós is a negyed első pontjait, méghozzá Szabó Dóra triplájából, majd következett Degbeon sikeres közelije. Ezzel 15-27-et regisztrálhattunk és a vendégek kértek időt eligazításra. A játék pedig ezt követően is hasonló ritmusban folytatódott. A vendég Ludovika Csata továbbra is magabiztosan kosárlabdázott, ponterős támadásaikra pedig nem találta az ellenszert a BKG. Három percre a nagyszünettől már 17-31-et mutatott az eredményjelző, vagyis a különbség 14 pont volt a csapatok közt. Ezután viszont fordult a kocka. A Szigetszentmiklós ritmust váltott és sorozatban 7 pontot gyűjtöttek, míg a vendégek csupán kettőt. Ezzel ismét tíz pont alá férkőzött a BKG – a felek végül 24-33-ról fordulhattak. Húsz perc elteltével a mezőny legeredményesebb játékosa pedig Ama Degbeon volt 10 dobott ponttal.

A harmadik játékrész elején a vendégek ismét 10 pont fölé növelték a különbséget, a második félidőt ugyanis Samantha Fuering sikeres büntetői indították. Ezután pedig a már megszokott ritmusban folytatódott a mérkőzés. Bár a hazaiaknak is megvoltak a pontjai, kosarai a Csatát így sem tudták utolérni. A vendégek egyre inkább növelték előnyüket, mely 36-54-nél majdnem húsz pontnál járt. Újabb fél perc elteltével következett Boros Berta találata, mely a differenciát az előbb említett 20 pontra növelte. A negyed 38-56-os eredményét végül Szabó Dóra büntetői regisztrálták. A mérkőzés záró szakaszát viszont a BKG indította magabiztosabban. Egy 6-0-ás rohammal indítottak, melyet Tursics Krisztián, a Ludovika Csata vezetőedzője szakított meg időkérésével (44-56). A folytatásban a felek közti 15 pontos különbség állandósulni látszódott. Volt a hazaiaknak egy kisebb felzárkózása, amit viszont a Samantha Fuehring – Horváth Bernadett duó csírájában elfojtott. Az utolsó két percet Vári Zita közeli találata vezette fel, majd Katona Szidónia értékesített egy középtávoli dobást. 55-67 után egy 6-4-es vendég sorozatot regisztrálhattunk, majd az 59-73-as végeredményt Andi Hanna középtávolija alakította ki.