A hetedik fordulót a Gödöllői SK ellen kezdtük. Magabiztosan nyertünk minden negyedet. Voltak előre mutató, szép akcióink. Sok pontot szereztünk és mindenki sokat tudott játszani.

Gödöllői SK – BKG 37-72

Feljutóként szokásos pihenő következett. Lehetőségünk volt feltérképezni ellenfelünket a Pilots SE csapatát. Szoros mérkőzésre számítottunk. A felállított terv az első negyedben működött, 24-6 ide. A másodikban is az történt amire számítottunk, többet kaptunk, de valamivel többet is dobtunk a kalkuláltnál 15-31 oda. A második félidőben viszont nagyon visszaesett a csapat energiaszintje és sorra rossz döntéseket hoztunk. Elkezdtünk ívelgetni, bedobálni a sűrűjébe a labdát, amivel csak fárasztottuk magunkat, illetve hatékonyak sem voltunk. Már amikor nem eladott labda lett belőle azonnal. Ami azonban a vesztünket okozta az egyértelműen a puha és bátortalan lepattanózás volt. Gyakorlatilag addig dobhatott az ellenfél amíg be nem ment. Ha kétszer annyi rádobásuk nem volt, mint nekünk, akkor egy sem. Leginkább itt nem sikerült megfogni az ellenfél kulcsjátékosát. Azonban még így is lett volna esélyünk, ha előnyt tudunk kicsikarni a harmadik negyedben, hasonlóan az 1. negyedhez, ha nem is olyan mértékben. Jó mérkőzés volt, ami mindkét csapat javát szolgálta. 

BKG – Pilots SE 62-74

U11 8. forduló

A régiós keresztjátékba jutó csapatok „kiesésével” viszont a D jelű csoportból a C-be kerültünk. Ezáltal más körülmények között a torna első mérkőzésén volt lehetőségünk javítani a Pilots SE ellen. Más tervekkel vágtunk neki a mérkőzésnek, mint legutóbb. Ennek is meg volt a kockázata, de most nekünk sikerült jobban. Nagy taktikai csata folyt a mérkőzés egésze alatt. A lepattanókat sokat gyakoroltuk az edzéseken, ezért természetesen ugyanúgy nem sikerült megoldanunk ezt a feladatot, ahogy az lenni szokott ilyenkor. Tartalmas, izgalmas mérkőzést láthatott mindenki. Két egálos negyed mellett, kettőt sikerült 5, illetve 6 ponttal elvinnünk, így a végén mi örülhettünk. Örömteli, hogy a mérkőzésre készülve az edzéseken is dolgozott a vágy a csapatban, hogy visszavágjunk. Viszont sportszerűen játszott mindkét csapat, nem vitte el a fejeket a presztízs. Rendkívül kiélezett csata folyt a pályán, minden energiánkra szükségünk volt. Amikor úgy látszott, hogy elfogytunk akkor egy kis ráhatással még sikerült rátennünk és kiadni magunkból a tartalékokat. Eddig kell elmennünk minden mérkőzésen. 

Pilots SE – BKG 56-67

Egy meccses pihenő következett, szétnézve azonban a csapaton lehetett volna ez több is, az sem biztos, hogy segített volna. A Pilots ellen valóban a végsőkig kellett mennünk minden téren. A DMTK-s fiúk teljesen más játékstílust képviseltek, hiába ők dupláztak, ugyanazzal az energiával álltak bele ebbe a mérkőzésbe is. Küzdöttünk végig becsülettel mi is, de már nem tudtunk megújulni. Nagyon lelassultunk. Lábon is persze, de ezt még tudtuk volna ellensúlyozni gyorsabb gondolkodással, előre látással, de már nem voltunk elég frissek ehhez. Így csak loholtunk az ellenfél után, akik sorra szerezték a könnyű kosarakat. Egy utolsó nekifutással még megmutattuk valódi karakterünket, nem adtuk fel és 4 perc alatt 1 pontra zárkóztunk. 57-58. Az utolsó percben még volt néhány próbálkozásunk, faultokat tudtunk kiharcolni, de a büntetőket már nem sikerült pontra váltani. A túloldalon viszont kaptunk még 4 könnyű kosarat. A vége 57-66 lett a DMTK-nak. Ez a mérkőzés is roppant hasznos volt mindkét csapatnak. Nem maradt bennünk hiányérzet, ennyire futotta az erőnkből.

BKG – DMTK 57-66

Az évad során folyamatosan fejlődtünk és minden fordulóban megküzdöttünk, nem voltak könnyű meccseink. Mindössze egy játékosunknak volt mérkőzés tapasztalata a bajnokság előtt. Nagy utat tett meg a csapat a tavalyi szezon óta. Örömteli, hogy ilyen sok fiatal sportol nálunk és ebben a szezonban már leány csapattal is versenyeztünk. Nekik innen is gratulálunk az idei szereplésükhöz! A számszerűség kedvéért bajnokságot 12 győzelem mellett, 2 vereséggel zártuk. 

A következő szezontól vannak, akik U11-ben maradnak, lesznek, akik már csak U12-ben fognak szerepelni, ők búcsúznak a kispalánktól és az U11-es szabályoktól. Lesznek olyanok is a csapatban, akik mindkettőben lehetőséghez fognak jutni.  

Mostantól nincs más célunk, mint folytatni a kosárlabda alapjainak elsajátítását és felkészülni a következő szezonra. 

Gratulálok csapatomnak! 

Nagy László