Edző Balasko Ádám

Csapat
BKG-Príma Akadémia Megyei, BKG-Príma Akadémia U16 Fiú, BKG-Príma Akadémia U9

Kontak: 06 (30)350-38-85
adam.balasko@gmail.com

6 évesen kezdtem el kosárlabdázni a Nagykőrösi Pityke Kosársuliban, Velkey István (Pityke) és Velkeyné Glaser Zsuzsanna kezei alatt. De már előtte is ismertem a sportágat, mert édesanyám és édesapám is versenyszerűen kosárlabdázott fiatalon.

A U12-től a Filtermat Nagykőrös egyesület utánpótlás tagja lettem, ahol edzőim voltak Szép Márton, Szarvas Gábor, Bányai Viktor, akiktől szintén sokat tanulhattam. U16-os korosztályban, Patay Zsolt és Somodi Norbert volt az edzőm, s mellette az NBII csapat állandó tagjaként játszottam.

18 éves koromban a Testnevelési Egyetem kezdtem meg tanulmányaimat, de sajnos súlyos gerincsérülésem miatt fel kellett hagynom az aktív kosárlabdázással. De nem szakadtam el tőle. Rehabilitációm során a Nagykőrösi Sólymok egyesületénél segédkeztem, volt edzőm Bányai Viktor mellett, főleg a játékosok egyéni képzésével foglalkoztam.

Szegeden folytattam tanulmányaimat, ahol megszereztem a kosárlabda sportedzői végzettséget is 2012-ben. Ebben az évben kezdtem el dolgozni a Szögedi Harcsák Kosársulinál, mint vezetőedző az U11-es korosztályban.

Tanulmányaim befejezése utána 2014-ben haza költöztem Nagykőrösre, és 2015-ben volt nevelő egyesületemnél a Pityke KSE-nél kezdtem el dolgozni az U11 és U12-es korosztály vezetőedzőjeként.

2018-ban csatlakoztam a Batyi családhoz. Jelenleg az U18-as fiú, és megyei felnőtt férfi csapat vezetőedzői pozícióit töltöm be, s mellette az előkészítő csoportok munkájában veszek részt felkészítő edzőként.
Edzői hitvallásom: „Egy csapat, egy szív, egy dobás.”

Fontos számomra, hogy a játékosaim megtanulják azt, hogy: „A tehetség nyeri a meccset, de a csapatmunka és az értelem nyeri a bajnokságot.” (Michael Jordan)

Számomra a kosárlabda mindig maga volt az élet, s a csapatom a családom. A kosárlabdától rengeteg szeretetet kaptam, és megannyi testvért, kikkel együtt izzadtunk a parketten, s ezt szeretném átadni játékosaimnak.

Fontos, hogy játékosaimnak átadjam azt a mentalitást, hogyha bent a pályán helyt tudnak állni, akkor kint az életben is.