Edző Dohar István

Kontakt:06 (30)824-68-86
dohari@gmail.com

Édesanyám és nagynéném a Horváth testvérek 300-szoros válogatottak voltak, anyukám Horváth Erzsi a Diósgyőr később Mtk legendás korszakának tagja, míg Horváth Zsuzsi Pécsen rakta le a kosárlabda alapkövét. Így az út adott volt a sportág felé, 1992-ben a TF-en Reigl Mariann néni adta kezembe először a labdát, ám akkor ez még csak egy vegyes korosztályú hobbi foglalkozàs volt. Anyám volt edzőjéhez Kertész Pistához kerültünk, aki a Diana iskolában épített kosárlabda dinasztiával akkor egyedülálló birodalmat teremtett, és hosszú évekig minden korosztályban országos bajnokságokat nyertünk.

Pista bácsi és Bácsalmási Gábor egyengette az utamat, ahol aztán Pista bá’ kezdő NB1/B játékost csinált belőlem 17 évesen.
Ezek után kerültem Amerikába egyetemre, majd onnan Zsoldos Bandi keze alá Paksra, gyerekkori legenda hőseim Mészáros Zalán, Sitku Ernő és Czigler Laci mellé.

Rövid MAFC kitérő után Németország, Anglia, és Olaszország volt az otthonom a következő 6 évben.
Végül gerinc műtét után Kaszások, és szeretett kék sárga szívem legkevesebb csücske a Batyi család-Szigetszentmájklós-Ram City love, szinte a kezdetektől, ámen. Nb2-es csapat tagjaként inkább nem is írom hányadik éve már húzom az igát..
Edzőként, Angliában u14 fiú csapatot edzettem az utolsó évben és a Huddersfield Tech College sportszakos tanáraként dolgoztam, majd itthon Kaszások, Batyi, 3 év MTK és most ismét haza értem a BKGDSE-be.

Érdi bázisunkon U9 és U11 csapataimat nevelem.

Edzőként MTK tini és serdülő lányokkal B döntőt nyertem majd utolsó szezonban A döntőig meneteltünk. Amikor átvettem őket első szezonunk előtt 37. helyen áltak az országos listán, így erre a 3 évre nagyon büszke vagyok!
Mindenhol ahol játszottam vagy edzősködtem mértéktelen szeretet és odaadást kaptam, többszáznyi barátra találtam, megbecsültek és elismertek.

Mindenemet amim van és ami vagyok a kosárlabdától kaptam.

Eredmények
8x-os utánpótlás bajnok és diákolimpia győztes,all star és mvp, korosztalyos válogatott
Egyetemi all state első csapat
Magyar bajnok és Kupa győztes ASE
Bbl Premier league all star es trophy mvp, athletes community award
Olasz 2 keleti all star és gólkirály.
Olasz c mvp
Nb2 legöregebb 40 perces játékosa

Klubomat sikereimmel, tapasztalatommal, lelkiismeretes munkámmal segítem, egyedül az eredményes munkában hiszek..
” kicsi vagy nagy lépésekkel fejlődni, és mindig egyel feljebb lépni – a szarból is kihozni a legjobbat – még ha nem is lesz csúcs de előrébb leszünk mint 10perce voltunk” elvek híve vagyok.