Edző Kása Péter

Csapat
BKG-Príma Akadémia U11

Kontakt: 06 (70)556-25-44
kasapeter74@gmail.com

Jelenlegi edzői feladat, munkakör: A BKGDSE utánpótlásának szervezése, toborzása a Batthyány Gimnázium diákjaiból, szakkörök, előkészítők megtartása, ill. az évközi Diákolimpiák megszervezése minden korcsoportban (III-IV-V-VI) , fiú és lány vonalon is. Ezen kívül a diákok busszal való kísérése az előkészítők edzéshelyszínére, ott segédedzői tevékenység a kezdőknél.

A kosárlabdával 13 éves koromban ismerkedtem meg az iskolámban, ahol Orbán Márton tartott előkészítőket a Tungsram Sc utánpótlásának biztosítására. Ő és Tursics Sándor figyeltek fel rám, így kerültem ehhez az egyesülethez. Itt a későbbi edzőmmel Zsoldos Andrással serdülő országos 3 helyen végeztünk, jómagam pedig a Budapest válogatott kerettagja lettem. Később, miután az egyesület megszűnt, a Malévhoz igazoltam, ahol a junior csapattal a Bp. bajnokságokon végigvonulva sikerült az NB2-es szereplést kiharcolnunk. A Testnevelési Egyetemen a Ránky Mátyás vezette Nb1/b-s csapat tagja voltam, majd kevés játéklehetőség miatt a Diósd NB2-es csapatába igazoltam, ahonnan még abban az évben feljutásért játszhattunk, de pénz hiányában a vezetőség nem vállalta a szereplést az Nb1/b-ben.

Ezután, 1996-tól Olaszországban, fitness területen dolgoztam, de emellett a kosárlabda mindig is szívügyem maradt, és egy helyi Seria C csapatban edzettem Padova mellett. Hazatérésem után 2002-től az Eldorado KE NB2-es csapatában szívességből vállaltam a vezetőedzői szerepet, velük a Magyar Kupában a csapat életében először sikerült az országos főtáblára feljutni, ami nagy dolognak számított. Később ugyanebben a csapatban játékosedzőként is működtem, de egymást követő 2 évben mindkét achillesem elszakadt így kénytelen voltam az aktív kosárlabdázást abbahagyni. Az utánpótlásban ezután kezdtem dolgozni a Kiss Lenke kosársuliban először U12-ben, fiúkkal. Velük egy belföldi torna 1.helyet, egy nemzetközi torna 3. helyet és egy országos 12. helyet sikerült elérni. Miután a csapatom legjobbjai “nagyobb” egyesületekbe igazoltak, lány vonalon kezdtem dolgozni először Tini, majd serdülő és kadett korosztályban. Válásom után Szigethalomra költöztem, itt kerültem kapcsolatba a BKGDSE-vel, és egy év után, jelenleg testnevelőként is itt dolgozom, a BKG-ban.

Azt gondolom, a munkámat mindig kellő odafigyeléssel, alapossággal végeztem, és végzem. Előző csapataimnál csupán lelkesedésből számos plusz feladatot végeztem (statisztikák elemzése, mérkőzések elemzése egyénre bontva és csapat szinten is, stb) , amiért sosem vártam plusz fizetést, vagy prémiumot, de így éreztem teljesnek a munkámat. A játékosokkal jó személyes kapcsolatra törekszem, mert hiszem, hogy igazán jó eredményt csak megfelelő edző-játékos kapcsolatban lehet elérni. Tudni kell bánni a játékosokkal, de nekik is meg kell tanulniuk alárendelni magukat a csapat érdekeinek. Hiszem, hogy a jó munkához sok idő és türelem kell. A sikert csak céltudatos, és alázatos munkával lehet elérni, és csak az edző és a játékos azonos irányú erőfeszítései eredményezhetik ezt a sikert. A kiválasztás nagyon fontos eleme a sikeres csapatépítésnek. Nem a mennyiségre, hanem a minőségre kell törekedni. Meg kell találnunk az igazán tehetséges és szorgalmas gyerekeket, akik hajlandók az alázatos munkára. Ebben a szellemben próbálok nyitott szemmel járni, és a tehetséges gyerekeket a kosárlabda felé terelni