Edző Nagy László

Csapat
BKG-Príma Akadémia U12

Kontakt: 06 (20)210-41-31
tentacool91@gmail.com

Első osztályos koromban kezdtem kosárlabdázni, de már előtte is ismert volt számomra a játék, hiszen édesapám és nagypapám is játszottak illetve dolgoztak a sportágban.

A Hartyán DSE, később Nutrifer Hartyán színeiben kezdtem versenyezni Szántó Péterné kezei alatt.

Edzőim voltak még Dalnoki Ildikó, Horváth Krisztián, Fekete Katalin, Vágó Zoltán és jelenlegi kollégánk Németh József is. Rendszeres résztvevői voltunk a klubcsapattal megegyező diákolimpia kerettel az országos döntőkön.

Minden évben az idősebbek között is játszottunk. A kétosztálynyi gyerekből válogató egyesülettel minden évben hajszálak választottak el minket a nyolcas döntőbe jutástól, ami igen nagy eredménynek számított egy ekkora egyesülettől.
A gimnázium második felére Körmendre kerültem ahol az U18 és U20-as korosztályokban játszhattam és figyelhettem az élvonal meccseit, edzéseit hétről-hétre. Hencsey Tamás és Szalai János voltak az edzőim.

Az érettségi után Szolnokra kerültem ahol Rezák Laci bácsi lett az edzőm. Az Nb2-es bajnokságban szerepeltünk. Évközben sikerült megnyernünk a MEFOB-ot Szombathelyen, következő évben pedig harmadik helyezést értünk el.
Ezután hazajöttem Budapestre ahol BUDAI XI-nél ismerkedtünk meg Tasnádi Dáviddal, aki először játékosként, majd edzőként is a BKGDSE-hez hozott.

Edzői végzettségemet Pécsen szereztem meg 2012-ben. Azóta vagyok a BKGDSE edzője. Dolgoztam szinte mindegyik korosztályban az évek során.

Nagy eredménynek tartom, amit eddig felépítettünk a régióban. Diákolimpiákon is sikerült játékosainkra épülő csapatokkal szép eredményeket elérnünk a Batyi illetve a József Attila iskola színeiben. Sok dologban voltunk úttörők az egyesület életében, gondolok itt például több napos tornákra, edzőtáborokra.

Jelenleg a TF-en folytatom magasabb fokú, szakedzői tanulmányaimat. Edzői pályámat továbbra is az utánpótlás vonalon, leginkább az alsóbb korosztályokban képzelem el.

„Nyújtsd mindig a legtöbbet! Ne elégedj meg azzal, ami vagy! Próbálj meg az lenni, ami lehetnél!”
Dalnoki Jenő