Akadémiai házirend

Az alábbi házirend az akadémia valamennyi játékosa számára készült, mely segíthet abban, hogy teljes értékű legyen a bajnoki felkészülés, mely augusztus első napjaiban kezdődik és a következő év júniusának végéig tart. A júliusra pihenő hónapként tekintünk, ahol az önálló gyakorlás javasolt.

Tanulás
Az akadémiai program teljes tehetséggondozást jelent számotokra. Nem csak a jelen fontos számunkra, hanem az, hogy mindannyian a megérdemelt tanulmányi és sport karriert érhessétek el a segítségünkkel. Ezért az akadémia játékosaiként igyekezzetek a tanulmányaitokra elegendő időt fordítani! Tervezzétek meg az iskolai kötelességeitek teljesítését, hogy a tanulás és az akadémiai kosárlabdázás összeegyeztethető legyen! Ne hiányozzatok sem az iskolából, sem az edzésekről, illetve meccsekről! Szükség esetén kérjetek segítséget az edzőitektől, vagy az akadémia vezetésétől.

Részvétel az edzéseken
– Érkezés az edzésekre 10-15 perccel korábban, hogy legyen idő átöltözni és ráhangolódni a mozgásra.
- Végezzetek könnyű melegítést az edzés kezdetére!
- Az edzések kb. öt perc egyéni, vagy csoportos – öt-hét gyakorlatból álló – lazító, nyújtó gyakorlattal érjenek véget!

Felszerelés edzésen
A színes és fehér mez kötelező az edzéseken. Használható egyenfelszerelés A saját mezeket is lehet viselni.

BKG KOS Akadémia edzések/mérkőzések (frissülő naptár)
U14 lány  U16 lány U18 lány 
U14 fiú  U16 fiú  U18 fiú

Tehetséggondozó – egyéni, képző – edzések
Ezeket az edzéseket szombati napokon tartjuk, melyek min. 1×60 percesek
Programja: prevenciós törzs-, és lábgyakorlatok, dobó program, egyéni technikai/ taktikai képzés, nyújtás, speciális kondícionálás. A gyerekek számára videoanyagot is készítettünk. A nem listázott YouTube linkeken ezek elérhetőek:
BKG KOS Akadémia edzésvideó 1.
BKG KOS Akadémia edzésvideó 2.

Kondicionáló edzés
Az erőnlét növelésére, megtartására és a sérülések megelőzésére. A gyerekeknek lehetőségük van személyi edző irányításával külön is edzeni.
Ajánlott tartalma:
– láberő fejlesztése, növelése, robbanékinyság edzése hétfőn/vagy kedden illetve csütörtökön. Legalább 48 órával a meccs előtt.
– három- három sportági kar-, és törzsgyakorlat. A fenti programot az edzőktől lehet kérni.

Mérkőzés
A hazai mérkőzésekre 75-90 perccel a feldobás előtt mindenki érkezzen meg. Hatvan perccel a feldobás előtt mindenki kezdjen el labdával ráhangolódni a mérkőzésre. Negyven perccel a meccs kezdete előtt tartjuk az öltözői megbeszélést. Gondoskodjatok elegendő mennyiségű innivalóról, hogy a meccs alatt csak a saját italotokat fogyasszátok!
Idegenbe 90-100 perccel a feldobás előtt érkezünk és a mérkőzés rutin ugyanaz, mint a hazai meccsek előtt. A buszon mindenki oda üljön a szezon során, ahová az első meccsre utazás alkalmával ült.

Mérkőzés nap előtti este/éjszaka
24 órával a meccs előtt senki ne legyen felelőtlen, időben pihenjetek le!

Rekreáció
A heti pihenőnapokon igyekezzetek felfrissülni! Ez történhet például uszodában, a szabadban.

Masszázs
A sérülésből visszatérő játékosok egyeztetés után igénybe vehetik.

Videózás
Csapat videózást tervezünk, ahol a saját edzéseinken, mérkőzéseinken felvett videó anyagot röviden értékeljük a korosztályos vezető edzők irányításával.

Kapcsolattartás a csapat edzőivel, illetve a többiekkel:
– Facebook csoporton keresztül
- SMS, E-mail, Mobil, Viber, iMessage

Munkalehetőség
Az érdeklődő játékosok számára játékvezetői, asztalszemélyzet és statisztikusi továbbképzést szervez az akadémia az MKOSZ és a Pest Megyei Kosárlabda Szövetség közreműködésével.
A jelentkezéseket Gaál Zoltánnak kell elküldeni emailben: zoltan.gaal@bkgdse.hu

Részvétel a közös csapat programokon
A hivatalos akadémiai programokon a szakosztály minden tagja jelenjen meg!

Rehabilitáció
A sérüléssel bajlódó játékosok felépülését a kondicionáló edzőnk, terapeutánk irányítja. Segítségével ellenőrzötten térhetnek vissza a versenyzésbe a sérültek.