Célkitűzéseink

Izgalmas időket élünk. Hét éve megszületett valami, s lassan kamasz korba ér. Egy szigetszentmiklósi gimnázium diáksport egyesületéből, mára az országban egyedülállóan működő, izmosodó kollektíva lett.

A fejlődés mellett a jövőben is, elsősorban az iskolai kosárlabdára építünk, s ennek érdekében már első osztálytól toborzunk gyerekeket. Mára közel 600 utánpótlás korú játékosunk van Halásztelek, Szigetszentmiklós, és Szigethalom, Hajdúszoboszló, Ebes, Báránd, és Csongrád városaiban. Aktívan dolgozunk a gyerekekkel, akikkel az összes korosztályban szerepelünk az országos és megyei bajnokságokban leány és fiú szakosztályainkkal. Junior, Kadet, Serdülő, Gyerek, Kenguru, és Előkészítő korosztályokban versenyeztetünk. Mellettük több felnőtt agárda is csatasorba állt. (Női NBIb, Férfi NBI B, Férfi NBII-ben 5 csapat, női Budapest, Budapest férfi senior, Pest megye). A 2017-2018-as szezonban, újabb nagy lépésre szántuk el magunkat, melynek már adottak a szakmai alapjai. Nagyon szoros együttműködésben dolgozunk a debreceni Prima SE és a Veresegyház Városi Sportkörrel.

Ahogy egy kosárlabda mérkőzés első pillanatában feldobják a labdát, úgy a mi sztorink is, egy történelminek mondható pillanatban indult. Kiss István alapító hozta létre 2010-ben Szigetszentmiklóson, az akkor még diáksport egyesületként működő csapatot, mely az otthont adó középiskola névadója után, Batthyány Kázmér Gimnázium Diáksport Egyesület, azaz BKGDSE néven kezdte el működését. Nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, minthogy tömegekkel szerettesse meg a kosárlabdát.

Az álom szárba szökken

Bár a szakmai munka az iskolai kosárlabdára épült, csapatunk az alapítás évében, a felnőtt NBII-ben is debütált, s ott többségében utánpótlás játékosokra építve, bent is tudott maradni. A szakmai fejlődés érdekében, 2012-ben fontos döntések születtek. Megerősödött a felnőtt csapat és az utánpótlás nevelést erősítve, egyre több iskoláskorú gyermek, és serdülő csatlakozott az egyesülethez. Több száz utánpótlás korú játékosunk mellett, négy felnőtt alakulat is fel tudott állni. A 2012-2013 szezont ugródeszkaként használva, egyedülállóan nagyot léphettünk előre, stabil, jól működő utánpótlásbázist hozva így létre.

A 2013-14-es szezon nagy áttörést jelentett a klub életében: megkezdtük az utánpótlás nevelést Szigethalmon és Halásztelken is Szigetszentmiklóssal párhuzamosan, illetve megkezdtük egy egységes arculat kialakítását. Felnőtt női NBIb-s csapatot neveztünk, és a férfi NBII-es csapatunk is tovább erősödött.

2015-16-os bajnoki idénytől megjelentek BKG-FASOR Női gyeplabdásai is.

Az ifi csapatunk országos bajnokságot nyert 2016-17-es bajnokságban. Felnőtt csapatunk ugyan ebben az évben érte el az NBIa-ban eddigi legjobb eredményét, mely egy bronzérem volt. Évek óta nagyon szép munkát végeznek, mind az utánpótlás nevelés, mind a felnőtt téren is.

A 2017-18-as szezon ismét nagy áttörést hozott, mert a PRIMA SE-vel együttműködve férfi NBIb-s csapatunk is lett. Az ő segítségükkel Hajdú-Bihar Megyében is érdemi munkába kezdhettünk, az utánpótlás nevelés terén is.

Továbbra is elsősorban az iskolai kosárlabdára építettünk, s ennek érdekében már az első osztálytól kezdtünk toborzunk gyerekeket.

Játékosaink számának növelése mindig feladat, de nem minden áron. Utánpótlásunk most már stabil lábakon áll, így egyre nagyobb hangsúlyt kap a minőségi nevelés, a verseny és hobbi csoportok szelektálása. Szakmai stábunk alapja a stabil és összetartó mag, melynek létszáma folyamatosan bővül újabb tagokkal, és folyamatosan képezi, fejleszti magát. Célunk egy saját, professzionális, nemzetközi tapasztalatokon alapuló, egyedi képzési háttérprogram kialakítása, és bevezetése. Óriási lépéseket tettünk meg eddig, és ezután sem fogunk lassítani. Stabilizáljuk a helyzetünket, s lehetőségeink határait tovább feszegetve, növekszünk.

Amennyiben fölkeltettük érdeklődését, kérjük, biztatjuk, legyen Ön is a “Batyisok” egyre növekvő, és jókedvű családjának tagja! Akár gyermekét hozza el, hogy nálunk sportoljon, akár szurkolóként látogat el hozzánk, mérkőzéseinken, rendezvényeinken, szeretettel látjuk!

Tisztelettel és megbecsüléssel,

a BKG SPORT család