Ma este a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós együttese a veretlen PEAC-hoz látogatott Pécsre. Természetesen az Európa kupa résztvevő otthonában nem mi voltunk az esélyesek, de erre a papírformára a lányok a mérkőzés jó részén rácáfoltak. A két gárda a második negyed feléig teljesen fej-fej mellett haladt, majd ekkor kijött a PEAC fölénye, és 36-28-cal mehettünk a félidőre. A harmadik játékrészben ellenfelünk növelte az előnyét, azonban a záró negyedben a Kosok mindent bevetettek, hogy nyomot hagyjanak a pécsi parketten, és ez sikerült is! A 20-pontosra nőtt hátrányt 8-ra csökkentettük a végére! Gratulálunk a lányoknak!

NKA UNIVERSITAS PEAC – BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS 63-55 (14-15, 22-13, 13-8, 14-19)

Bajnokság, 6. forduló

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Söjtöry Tamás Ferenc, Kovács Nimród János, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

NKA Universitas PEAC: Kiss 22/3, Marshall 9/3, Wentzel 7/3, Szücs 5/3, Nelson 12. Csere: Sarok 4/3, Laczkó -, Selcova -, Dudásova 3.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 12/6, Campisano 17/6, Zivaljevic 4, Raus 3/3, Aldazabal 2. Csere: Suppán 2, Benke -, Vári 7/3, Davis 6/3, Raus , Kovács 2.#szigetszentmiklós #basketball #kosárlabda

Hazai edző nyilatkozata
Csirke Ferenc : Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Annak kell örülnünk, hogy nyertünk, a védekezésünk legalább jó volt. A mai meccsen túl kell lépni, mert szerdán újabb találkozó vár ránk.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Az egyik célunkat, hogy ne bukjuk el a lepattanóharcot, sikerült elérnünk. A dobószázalékok mindkét csapatnál alacsonyak voltak, mindkét fél inkább a brusztolásban jeleskedett. Hiányérzetem van, mert a terveinket sokszor a megfelelő koncentráció hiánya miatt nem sikerült megvalósítanunk.

Hazai játékos nyilatkozata
Kiss Virág : Nyertünk, ennek örülni kell, de borzasztóan dekoncentráltan játszottunk. Olyan helyzeteket hagytunk ki, amilyeneket egy csapat ellen sem lenne szabad. Ezt mindenképpen helyre kell rakni.

Vendég játékos nyilatkozata
Sierra Campisano : Sikerült előrelépnünk az előző mérkőzésekhez képest, de még sok munka vár ránk. A kommunikációnk a pályán és azon kívül is hagyott kívánnivalót maga után, ebben fejlődnünk kell.

A hunbasket összefoglalója a mérkőzésről:

A magyar bajnokság vasárnapi játéknapján az NKA Universitas PEAC 63-55-ös sikert aratott hazai pályán a BKG PRIMA Szigetszentmiklós együttesével szemben. 

A találkozót a PEAC hazai pontjai nyitották, ám a vendégek nem hagyták őket meglépni, Raus Vivien hárompontosával 2-5-nél át is vették a vezetést. 7-7-nél lett egál a mérkőzés Angyal kosarát követően, majd Szücs Réka hárompontosával fordult is a kocka, és a PEAC ragadta magához újból a szót (10-7). A csapatok fej-fej mellett haladtak, hiszen egyszer az egyik, egyszer pedig a másik szerezte meg az előnyt. 10-11-nél éppen a BKG csapatán volt a sor – mely jó ritmust tovább folytatták Gedei Tibor tanítványai – ezúttal Sofija Zivaljevic állt be a pontszerzők soraiba (10-13). Hatalmas erőket mozgósítottak már a találkozó elején is a vendégek, ami abból is látszódott, hogy a negyedet 14-15-re sikerült megnyerniük. 

A második játékszakasz pontok hiányában kezdődött, végül – két perc elteltével – a vendégek kértek időt eligazításra. Visszatérve a PEAC vette át a vezetést, Kiss Virág 2+1-es akciójának köszönhetően (17-15), ennek ellenére nem tudtak nagyon elszakadni. Angyal Barbara talált be a hárompontos vonalról, majd egy sportszerűtlen hibának köszönhetően 19-20-nál újra a BKG kezében volt a mérkőzés. Ekkor Wentzel Nóra triplája következett. Itt jött elő igazán a papírforma, Marshall és Kiss kosarával kialakult az eddigi legnagyobb különbség a két csapat között, három percre a nagyszünettől 32-23-at mutatott a kijelző. A szigetszentmiklósiak kértek újból időt. A folytatásban megtört a 10 pontos differencia (34-23), Vári Zita hárompontosával 36-28-ról folytatódhatott a találkozó. 

A harmadik negyedet a szó minden értelmében a PEAC indíthatta. Kiss Virág szerzett egy triplát, mellyel egyedül 15 dobott pontig jutott el. Újból 10 pont fölé nőtt a differencia is a két csapat között, melyet ezúttal a pécsiek megtartani látszottak. A periódus felénél járva 43-32-es eredményt regisztrálhattunk. Valamennyire meglátszódott a pécsi együttesen a fáradtság, üres ziccereket hibáztak, illetve a passzok is helyenként pontatlanok voltak. Egy percig nem született újabb kosár se, végül Gedei Tibor vezetőedző szakította meg a hiányos sorozatot időkérésével. Három perccel a periódus vége előtt 47-36-ot mutatott az eredményjelző.

A PEAC a továbbiakban nem, hogy megtartotta előnyét, de minimálisan növelte is azt, a záró szakasz 49-36-ról kezdhették meg a felek. Az utolsó periódusban a vendégeknek továbbra is növekedni látszódott a hátránya, egészen 20 pontig jutottak a hazaiak. Ezt a differenciát végül 56-39-nél Sierra Campisano hárompontosa törte meg. A folyatatásban a nvendég együttesnek öt pontot sikerült szereznie egyhuzamban, majd 59-44-nél Gedei Tibor kért időt. A következőkben hatalmas energiákat mozgósítottak a vendégek, egészen nyolc pontra csökkentették le a pécsiek előnyét (61-53). Ezúttal Csirke Ferencnek kellett időt kérnie. A mérkőzés hátralévő másodperceiben mindent bevetett a Szigetszentmiklós, ennek ellenére nem találtak fogást ellenfelükön. A találkozót végül 63-55-re az NKA Universitas PEAC nyerte.