BKG-PRÍMA Akadémia – PVSK-CARGATE

95 – 77

(28-18; 18-21; 25-19; 24-19)

PRÍMA: Allen 33/3, Nagy Be. 23/9, Nagy Bo. 18/9, Reizer 2, Nagy S. 6/6 cs.: Meleg, Hegedűs 3, Halász 2, Fekete, Laman, Püspök 2, Bán 6/3

Csapatunk kapitánya avatta a hazai gyűrűt egy gyors betörést követő fektetett dobással. Az első negyedben remekül kezdte csapatunk a hazai debütálást. Gyors és sikeres támadásokkal, Simi és Benji hármasával már 10 pontos is volt az előny, mikor a pécsiek időt kértek. Az időkérés nem törte meg a lendületünket, 10 pontos előnnyel ért véget a játékrész.

A második felvonásban bátrabban forgatta mesterünk a csapatot és ekkor érezhetően bemelegedtek a vendégek is, vérszemet kaptak a pécsiek s pár pontra megközelítettek minket. Szerencsénkre ekkor Nick lépett elő vezérré és biztos kézzel értékesítette a büntetőket. A félidő vége előtt a pécsiek játékosa Kocsis egy félpályás extrém kosárral 7 pontra hozta fel a sajátjait. 46 – 39-et mutatott az eredményjelző a nagyszünetben.

A harmadik negyed egy kis adok-kapokkal kezdődött, ami a pécsi fiataloknak kedvezett. 2 pontra zárkóztak fel, de ezt követően Benji két ketessel, Bobi két büntetővel, Ákos pedig egy kettessel jelentkezett s újra 10 pontos lett a különbség. Nem adták könnyen a vendégek a győzelmet, beemeltek két hárompontost is, de erre nekünk is volt válaszunk, előbb Bobi egy hármassal, majd Nick egy középtávolival, majd Benji egy 2+1-es akcióval előnyben tartotta a csapatot. A 3. negyedet 13 pontos előnnyel zártuk. 

Az utolsó felvonásban a két rutinos hátvédünk mellett az új igazolásunk Bán Tibor is beemelt egy hármast, így a pécsiek hiába próbálkoztak újabb és újabb rohamokkal, mindig volt válasz a tarsolyunkban. Időnként szép játékkal 18 pontos győzelmet aratott csapatunk s ezzel megszerezte idei első győzelmét a bajnokságban.

A mérkőzésen akadtak jó egyéni teljesítmények mindkét oldalon, de igen nagy valószínűséggel lehet állítani, hogy a forduló legjobb teljesítményét a mi Nickünk nyújtotta 33/3 ponttal, 21 lepattanóval és 1 gólpasszal, 55-ös VAL mutatóval! További említésre méltó statisztika még az, hogy  Benji 23/9 pontot, 5 szerzett labdát, 4 gólpasszt és 1 lepattanót (27 VAL) tett a közösbe. Bobi igaz nem a legmeggyőzőbb mezőnyszázalékkal, de közel dupla duplát ért el 18/9 pont, 9 gólpassz.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_378

Allen Nick “gyors” interjú
Highlights: