BKG-PRIMA Akadémia vs Bajai Bácska FKE

81-89

(24-32; 18-19; 17-18; 22-20)

PRIMA: Allen 12, Nagy Be. 8/6, Nagy Bo. 37/21, Reizer 7, Nagy S. 5/3 cs.: Bán 3, Meleg, Hegedűs 3, Szeleczki 4, Halász, Laman 2, Püspök.

Kaluha Csaba búcsúztatásával indult a mérkőzés, aki egy gyönyörű, sok arannyal ellátott karrier után úgy döntött, hogy szögre akasztja a kosárcipőjét. Szerencsére szeretett sportágunk nem veszíti el őt teljesen, mert marad a BKG-PRIMA Akadémiánál, s folytatja is a pályafutását csak kicsit másképp, mondhatni a “túloldalról fog dirigálni a fiataloknak”.

A feldobást követően Vukicevic kosarára Roli válaszolt egy hatalmas zsákolással. Ezután Bobi 2 hármasával és Benji középtávolijával 10-5-re elléptünk. Jakab válaszolt büntetőkkel s a bajaiak át is vették a vezetést. 9 pontra léptek el a vendégek, mikor Bobi két kettessel és két hármassal tartotta életben a csapatot. Az első negyed 24-32-es vendég vezetéssel zárult.

A második felvonás hazai és bajai eladott labdák után Simi büntetőivel folytatódott, de Pongónak volt válasza. Szele kettesével és Bobi újabb hármasával próbáltunk tapadni a Bácskára. Ekkor Jakab villant többször is és 10 pontosra nőtt a különbség. Bobi büntetőzött, majd Simi emelt be egy triplát, 5 pontra zárkóztunk (37-42). Pongótól érkezett a válasz, ráadásul kétszer is. 9 pontos hátránynál Benji is beemelt egy hármast, de a vendégeknek erre is volt válasza Ágfalvi révén . Sajnos ebben a félidőben a mieink nem fektettek akkora energiát a védekezésbe, mint kellett volna és kicsit olyan érzése is volt az embernek, mintha egy bajai dobóedzést nézne. Ehhez persze hozzátartozik az extra dobóteljesítmény is. A lényeg, hogy a félidőben 9 ponttal vezettek a fekete mezesek (42-51).

Következett a harmadik negyed, ami egy szépen kidolgozott Nick fektetett dobással indult. A negyed közepe felé Pongó mutatott be egy 3+1-es akciót (44-56). Ekkor Roli villant, s két kettessel és büntetővel próbálta játékban tartani fiainkat. Sajnos a bajai alakulatnak volt válasza Jakab és Nagy révén (49-60). Ezután kapitányunk vette kezébe a staféta botot és zsinórban 6 pontunkat szerezte, majd Hege is beszállt és 6 pontra zárkóztunk. Ezt követően Goldring, majd újra Bobi emelt be egy középtávolit (59-65). Nagy egy szemfüles szerzett után dobott könnyű kosarat, majd Ágfalvi a negyed utolsó pillanatában, s ezzel újra 10 pontos lett a hátrány (59-69).

A negyedik negyed Nagy hármasával indult, amelyre Nick felelt kettessel. Őt Bobi követte, de ekkor a vendégek fiatalja Goldring is beemelt egy hármast. Hege kihagyott dobását Nick hibátlan időzítéssel zsákolta vissza, de mind hiába történt, Goldring újra villant (65-77). Bobi emelt be egy hármast, melyre Jakab válaszolt egy közelivel. Agresszívabbá vált a védekezésünk és Nick szerzett labdát, majd kosarat. A bajaiak kidobták a labdát a pályáról, s ebből Tibi dobott egy kidolgozott középtávolit, 6 pontra zárkóztunk (73-79). A vendég együttes szerb játékosa rázta meg magát, s két villámgyors ziccert dobott (73-83). Légiósuk kosarára, légiósunk Nick felelt egy kettessel. Az utolsó két perc következett, Bobi újabb hármast emelt be (78-83). Goldring büntetőzött, majd Benji is elsüllyesztett egy triplát (81-85). Sajnos ezután azonban fiaink elfogytak s előbb Vukicevic, majd Nagy kosarára már nem volt válaszunk. Nyolc pontos vereséget szenvedtünk a Bajától.

Szomorkodásra azonban nincs idő, megyünk tovább, hiszen a jövő héten a Budafok együttesét fogadjuk hazai pályán, vasárnap 17:00-kor, ahol remélhetőleg sikerül javítania a Kosoknak.

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/?hun2a_405

A mérkőzést követően Nagy Botond Ágoston értékelt:

Highlights