BKG-PRIMA Akadémia vs Budafok

103 – 79

(21-21; 34-14; 16-29; 32-15)

PRIMA: Allen: 24, Meleg 8, Nagy Be. 7/6, Nagy Bo. 27/9, Nagy S. 7/3 cs.: Bán 9, Hegedűs 9, Szeleczki 6, Halász 2, Laman, Püspök, Reizer 4.

Karesz indította a mérkőzést egy meseszép zsákolással. Őt Bobi követte középtávolról. Korábbi játékosunk Kovács Soma válaszolt. Ezután Karesz betörés után bődületesen nagyot zsákolt, majd Nick villant (8-3). A negyed hátralévő részében fej-fej mellett haladtak a felek. Az első negyed után igazi rangadóhoz méltóan 21-21-et mutatott az eredményjelző tábla.

A második játékrész Simi büntetői el indult, majd Szlee is beköszönt (25-21). Erre Lados válaszolt. Bobi indított el egy rohamot hármasával, majd Szele ismét pontokat szerzett. Lados tartotta a csapatát versenyben. A padról beszálló Tibi is beemelt két büntetőt, majd Bobi süllyesztett el egy újabb hármast (35-27). Ezután kapitányunk újra villant, s vele tartott Szele is. Őket Nick követte két villámgyors kettessel. Csapatunk elkapta a fonalat, Tibi, Bobi, Nick felváltva szerezték a kosarakat. Állva hagytuk a budafokiakat, s félidőre egy megnyugtatónak tűnő 20 pontos előnyt szereztünk (55-35).

A második félidő Bobi labdaszerzésével és villámgyors kettesével indult. Kovács felelt rá egy kettessel, akit Varga és Puszta követett. Nick és Karesz szereztek ekkor kosarakat (63-43). Ezután Lados dobott egy hármast s a budafokiak vérszemet kaptak. Exjátékosunk Soma három triplát is elsüllyesztett a hálónkban (63-58). Tibi dobott fontos középtávolit, majd Roli lépett be a gyűrű alá. Rutinos hátvédünk Benji szórt be egy triplát, melyre Lados kettessel válaszolt (70-60). A negyed büntető párbajjal és egy Varga kettessel zárult (71-64).

A záró negyed Hege ziccerével indult, majd hátul blokkolt egy hatalmasat, melyet sajnos a játékvezetők szabálytalannak láttak, Kiss értékesítette a büntetőjét. Ekkor Nick vette hátára a csapatot, s két kettest szerzett. Fiatal titánunk Simi is dobott egy hármast, majd Hege két újabb közelivel jelentkezett (85-66). Benji adta megy a kegyelemdöfést egy hármassal, majd Hege egy újabb gyűrű alóli akcióval szerzett pontokat. Ekkor felváltva estek a kosarak, s a csereként beszálló Ákos is a helyére tett egy középtávolit Nick passzából (97-75). Nick percei következtek, aki zsinórban szerzett 6 pontot, s beállította a végeredményt (103-79).

Statisztikai érdekesség, hogy csapatunknak 142-és IBM értéke volt, míg a Budafoknak 67.

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/?hun2a_412