BKG-PRIMA Akadémia vs Salgótarjáni KSE

80-71

(27-20; 17-17; 21-10; 15-24)

PRIMA: Allen 25, Nagy Be. 2, Nagy Bo. 22/6, Reizer 6, Nagy S. 7/3 cs.: Bán 12/6, Meleg, Hegedűs 6, Szeleczki, Halász, Laman, Püspök

Roli révén mi szereztük meg a labdát a feldobás után, majd neki köszönhetően az első kosarat is. Ezután a vendégeknek jött ki jobban a lépés. Simi középtávolijával fordítottunk 10-9-re. Ekkor a horvát légiósuk Herendic, majd Nshimba szerzett kosarat (12-13). Bobinak volt rá válasza, beemelt egy hármast, őt pedig Simi követte (18-13). A negyed vége felé Hege sziporkázott, majd Bobi leosztása után “törte le a gyűrűt”. Herendic dobott kettest, de Hege ismét válaszolt Benji passzából (24-18). A negyed végén Bobi süllyesztett el újabb triplát, amelyre Sömenek kettessel felelt. Az első felvonás 27-20-as hazai vezetéssel zárult.

A második negyedben folytatódott a “Hege-sztés”, újabb kettest tett a helyére. Tibi szállt be két büntetővel a meccsbe, majd egy kettessel folytatta (33-22). Ekkor a vendégek nyolcasa Berkics dobott triplát, amire ismét Tibinek volt válasza, de folytatódott a sor, s Hajdú is hármast dobott, erre pedig Bobinak volt egy gyors kettese Szele jóvoltából (37-28). A vendégek “megérkeztek a meccsbe”, 4 pontra zárkóztak, de ekkor Bobi tartotta a csapatot egy középtávolival, majd a negyed utolsó pillanatában Tibi emelt be egy gyönyörű hármast. A félidőben 44-37-es vezetést mutatott az eredményjelző tábla.

A második félidő vendég kettessel indult. Ekkor Allen lépett elő vezérré, s hol ziccerrel, hol büntetővel, hol labdaszerzéssel és zsákolással villant meg (51-39). Bobi látványos passzát Roli értékesítette, kezdett eldőlni a mérkőzés. Roli újra villant, őt Bobi és Nick váltva követték, 18 pontra hízott az előnyünk a negyed végére (65-47).

A záró játékrészben Tibi és Nick vezetésével már átléptük a 20 pontos “álomhatárt” (72-51). Ekkor megrázták magukat a vendégek és egy minden mindegy alapon nagy hajrába kezdtek. Egészen 6 pontra közeledtek (74-68), amikor Benji véget vetett a rohamnak egy dudaszós kettessel, majd Nick is betalált (78-68). Berkics még dobott egy hármast a végén, de ezután Bobi két büntetővel beállította a 80-71-es végeredményt.

Összességében három negyeden keresztül uraltuk a mérkőzést és a megszerzett 21 pontos előnyt sikerült megtartanunk a végjátékban.  Lényegében egy könnyed győzelmet arattunk a Salgótarján együttese ellen, amely jó hangulatot és magabiztosságot adhat az elkövetkezendő nehéz időszakban. Folytatás 29-én (pénteken) 16:00-kor a Nyíregyháza otthonában.


A mérkőzést követően Nick Allen értékelt:

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/?hun2a_425

Highlights:

Hajrá PRIMA! Hajrá Batyi!