BKG – BSC 78-10

http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu12/hunu12_731

Impozáns csarnokba érkeztünk a gyermek bajnokság 3. fordulójára, Budakeszire.
Koncentrált bemelegítés után jól kezdtük a mérkőzést és tulajdonképpen el is döntöttük azt. 33-0-ra hoztuk az első negyedet.
A második negyedben megálltunk. Védekezésben hajtottunk, de nem játszottunk jól, keveset passzoltunk. 12-5 ide a negyed. A félidei büntetőzés ismét gyenge volt, csak kettőt tudtunk értékesíteni.

A második félidőben csak három pontot kaptunk, rendre megelőztük az ellenfelet és labdaszerzésekből szereztük a gólokat. Sajnos még mindig rendkívül kevés passz jellemezte a játékunkat és a befejezések is pontatlanok voltak. A támadólepattanókat rossz technikával próbáltuk visszarakni, és a ziccereket is indokolatlanul egy ütemet kihagyva próbáltuk bedobni. Tudható volt, hogy a következő meccsen ez kevés lesz.

A pihenőben megnéztük következő ellenfelünket a Monori SE csapatát.

http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu12/hunu12_733

BKG – Monori SE 50-36

Mindig kétélű a pihenő, ahogy többször írtam. Most jól jött számunkra. Két hasonló erősségű csapat mérkőzött meg. Az ellenfél kulcsjátékosainak megállítása és a saját játékunk javítása volt a cél.

A Monoriak 3 húzóembere szerezte az eddigi meccseiken a pontok javát. Most sem volt másképp. Nálunk szépen eloszlottak a pontok. Nagyon fizikális küzdelem alakult ki az első perctől kezdve. U12-ben szokatlanul kemény, de sportszerű csaták zajlottak a pályán. Hatalmas iramot diktáltak a csapatok, amibe természetesen sok pontatlanság is csúszott.

Fel tudtunk javulni az első meccshez képest. Kicsivel többet passzoltunk, a befejezéseknél is jobban figyeltük habár nehezebben alakítottuk ki a helyzeteket.
Védekezésben sok volt a fegyelmezetlenség és rossz helyezkedéssel is nehezítettük a saját dolgunkat. Néhányaknál elég erős holtpont jelentkezett. Szerencsére akarattal és lelkesedéssel ezeken is túlléptünk, felszívtuk magunkat. A hibákat is ellensúlyozni tudtuk ez által.

Végig pár pont volt a két csapat között. Az utolsó negyedre elfáradt az ellenfél és itt billent a mi javunkra a mérkőzés. Talán ha mi duplázunk, fordítva is alakulhatott volna. De nem ez számít, rendkívül hasznos és jó mérkőzést játszottunk, ami mindkét csapat fejlődését szolgálta.

Két győzelemmel ismét sikerült egy csoporttal feljebb lépnünk.