MAFC vs BKG-PRIMA Akadémia

80 – 77

(28:21; 18:16; 12:25; 22:15)

PRIMA: Allen 22, Nagy Be. 5, Nagy Bo. 22/12, Reizer 8, Nagy S. 6/6 cs.: Bán 7/6, Meleg, Hegedűs 7, Szeleczki, Halász, Laman, Püspök

A MAFC szerezte meg a vezetést, s öt kapott pont után Bobi villant. A hazaiak sorban szerezték a kosarat, de ekkor Hege szerzett zsinórban 5 pontot csapatunknak (12-7). A hazaiak Harazin és Bordács játékára alapoztak, de ekkor Nick is beköszönt a találkozón. Misek válaszolt kettessel, majd büntetővel (18-11). A padról beszálló Tibi emelt be egy hármast, s próbálta közelíteni csapatunkat az ellenhez (18-14). Misek újra válaszolt, akit Csapai követett. De a negyed vége felé Bobi is beemelt egy triplát. Váltva estek a kosarak, s egy Katona hármassal lett vége az első negyednek (28-21).

A második felvonás Misek 2+1-es akciójával indult. Erre Hege válaszolt egy meseszép zsákolással (31-23). Misek ismét betalált, de ekkor Tibi bombázott a hármason túlról (33-26). A hazaiak Richmond, Katona és Harazin révén 14 pontos előnyre tettek szert (40-26), mikor Bobi emelt be egy újabb hármast, majd egy 2+1-es egyéni akciót (40-32). Nick kettesével 6 pontra jöttünk vissza, de válaszként Richmond és Harazin szereztek váltva kosarakat és újra 12 lett a különbség. A negyed utolsó percében Benji is a helyére tett egy hármast, s így 9 pontos (46-37) hátránnyal zárult az első félidő.

Remekül kezdődött a második félidő. Roli értékesítette Nick leosztását, majd Bobi dobott egy középtávolit. Időt kért a MAFC, de ez nem törte meg a lendületet, Nick is betalált. Három pontra zárkóztunk, de ekkor a hazai légiós dobott be két büntetőt. Volt válasza a csapatnak, nem is akármilyen, Simi dobott egy hármast, majd labdaszerzés után Nick zsákolt nagyot, egalizáltunk (48-48). A hazaiak fiatalja Katona dobott hármast, melyre Nick válaszolt középtávolival. A hazai oldalról Misek is bedobott egy tempót, melyre kapitányunk felelt egy hármassal, ismét egyenlő volt az eredmény (53-53). Bobi leosztásából Nick szerzett közelit, átvettük a vezetést. Ekkor váltva estek a kosarak, de Roli és Nick vezetésével és Benji büntetőivel a negyed végén már mi vezettünk (58-62). Érezhetően ez a mi negyedünk volt.

Jött a végső felvonás, Váltva estek a kosarak, de a hazaiaknak sikerült egyenlíteni (64-64). Ifjú tehetségünk Simi dobott be egy extra hármast középről, 64-67. Tóth felelt kettessel, majd Bartha egy 2+1-el. Átvette a Műszaki alakulat a vezetést. Nick előbb egy közelivel, majd büntetőkkel egalizált (71-71). Tóth betörését Nick faultolta, se Tóth értékesítette a bónusz dobást is. 74-71-nél Bobi bedobta negyedik hármasát, ismét egál (74-74). Következett a végjáték, amelybe ezúttal sok hibát vétettünk. Előbb Hege hibázott közelről, egy szépen kialakított helyzetet. A kontra helyzetet azonban még sikerült hárítanunk. A következő támadásban Tibi eladottját Tóth büntette, 2 pontos előny a MAFC-nál. Időkérést követően Bobi is, majd Tóth is kihagyott egy-egy hármast. Ezután Bobit faultolták, kapitányunk nem remegett meg és bedobta mindkét büntetőjét (76-76). Hege hatalmas blokkot osztott ki és megszereztük a labdát. Időt kértünk, 17 mp volt a mérkőzésből. A bedobást követően szinte azonnal faultolt a hazai gárda. Bobi ismét kettőt dobhatott. Nem úgy, mint az előbb, most megremegett és kihagyta az elsőt, a másodikat értékesítette, egy pontos előny nálunk (76-77). A hazaiak időkérést követően jöhettek bedobással. Bobi rutintalan volt és “ajándékozott” egy faultot, Tóth értékesítette a két büntetőjét (78-77). Nyolc mp-cel a vége előtt Bobi betörést követően pontatlanul osztotta le a labdát, s így eladta. Alapról jöhetett a MAFC, azonnal faultoltunk, de Tóth nem remegett meg és ismét betalált a vonalról (80-77). Ezután még Bobinak volt egy közel félpályás kísérlete, amley ha nem is sokkal, de mellé ment. Vége lett a mérkőzésnek, s három pontos vereséget szenvedtünk.


Összességében egy végig kiélezett, idegtépő mérkőzésen maradtunk alul. Ha a végjátékban kevesebbet hibázunk, akkor nem kérdés, hogy győzelemmel távoztunk volna, de sajnos nem így történt.


A mérkőzést követően Meleg Károly értékelt:

Highlights:

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/?hun2a_433

Folytatás vasárnap hazai pályán 17:00-kor a Vasas Akadémia ellen.

Hajrá PRIMA! Hajrá Batyi!