BKG-PRIMA Akadémia vs Vasas Akadémia

99 – 71

(24:19; 34:21; 22:16; 19:15)

PRIMA: Allen 20, Nagy Be. 12/9, Nagy Bo. 28/18, Reizer 4, Nagy S. 10/6 cs.: Bán 9/6, Meleg 12, Hegedűs 2, Szeleczki, Laman, Püspök 2.

Roli indított el minket az úton egy támadólepattanót követően. Ezt követően Bobi emelt be egy hármast, melyre Csík válaszolt. Nick villant egy 2+1-es akcióval (8:4). Simi percei következett két sikeres hármasa között a helyére tett két büntetőt is, megléptünk a Vasastól (20:9). Andrássy kettesére Nick és Benji feleltek (24:9). Ekkor az ellenfélnél Moravcsik rázta meg magát, s 5 pontot szerzett villámgyorsan (24:14). Őt Boros követte és két közelit szerzett, az első játékrész 5 pontos előnnyel zárult (24-19).

A második etap Karesz remek játékával indult, előbb büntetőből, majd belépésből volt sikeres (27:19). Tibi a tőle megszokott módon cseréből beállva el is süllyesztett egy triplát, melyre Boros közelivel válaszolt. Karesz újra “büntetett” (31:21). Bobi triplájára Debreczeni válaszolt két kettessel (34:25). Ebben az időszakban váltva estek a kosarak, nálunk ekkor Benji, Tibi és Karesz szállította a pontokat (45:34). A 18. percben Bobi kapta el a fonalat és beemelt egy újabb hármast, melyre Moravcsik felelt kettessel. Bobi nem hagyta annyiban és újabb triplát szórt, majd egy átmenetből Benji találta meg testvérét, aki a harmadikat is helyére tette (54:36). Andrássy szerzett két büntetőt. Hege belépést követően szerzett kosarat Benji jóvoltából, s 20 pontra nőtt a különbség (58:38). A negyed utolsó pillanataiban még Moravcsik két büntetőt értékesített, s így egy megnyugtató 18 pontos előnnyel mentünk a szünetre.

A második félidő két perces gólcsendjét Roli törte meg egy sikeres közelivel, melyre Kelenföldi felelt. Ekkor Nick is újra hozzászólt a derbihez négy gyors ponttal (64:44). Sólyom és Csík próbálták közelebb hozni csapatukat, de ezt Benji nem hagyta, s hármassal verte vissza a rohamot (67:48). Simi és Nick vezetésével tartottuk a 20 pontos előnyünket. Csík szerencsésnek mondható palánkos hármasára Bobi felelt szintén a hármas vonalon túlról (76:56). A negyed Nick és Karesz kosaraival és 24 pontos vezetéssel zárult.

A záró felvonás Benji hármasával indult, melyre Radics próbált reagálni két sikeres közelivel, de ekkor Benji ismét elhintett egy hármast a vasasos gyűrűben (86:60). Az “ellen” centere Debreczeni két ziccerére Nick dobott középtávolit. Rendre visszavertük a vendégek minden felzárkózásra szánt kísérletét. A végjátékban Tibi még beemelt egy elképesztő nehéz dobásnak számító átmeneti hármast. Majd pár pillanattal később a fiatal, de szorgalmas Berci is betalált közelről. A mérkőzés utolsó találatát Boros szerezte büntetőből, s így megszületett  a 99:71-es végeredmény.


Dr. Nagy Ágoston ma este szépen tudta forgatni a csapatot, s a nagy terhelés közepette a rutinosabb játékosoknak is tudott pihenőt adni. Nagy öröm, hogy egy nehéz időszakot követően egy jó ritmusú, könnyed győzelemmel tudtunk hangolni a következő rangadóra, melyet a Veszprém ellen vívunk idegenben.


A mérkőzést követően Laman Richárd értékelt:

http://netcasting.webpont.com/?hun2a_440

Highlights:

Hamarosan…

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/?hun2a_440

Hajrá PRIMA! Hajrá Batyi!