U12 Gyermek bajnokság 4. forduló

Herceghalmi Tigrisek – BKG 42-58
http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu12/hunu12_1137

Nem kezdtük jól a meccset, sok lehetőséget adtunk az ellenfélnek az eladott labdák által. Volt ebben rossz átadás, túlvállalás, belerúgtunk a labdába stb. Hagytuk az ellenfél kulcsjátékosát dominálni, mintha nem hittük volna el, hogy be fogja dobni. A negyed végére sikerült minimális előnyt szerezni. Örömteli azért, hogy gyenge játékkal is tudtunk vezetni. A második negyedben sebességet váltottunk és sikerült ellépnünk. Ebben a negyedben már egész szép dolgokat produkáltunk. Ad hoc jellegű támadásokat vezettünk, nem véletlenül, meglepően eredményesen. A büntetőzés gyengére sikerült a félidőben. A harmadik negyedben ismét visszaengedtük őket egy kicsit, hogy aztán a negyedikben bebiztosítsuk a győzelmet. Jó és hasznos meccs volt mindkét csapat számára.

BKG – Pilis Basket 62-25
http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu12/hunu12_1139

Ezen a meccsen ellenfelünknél frissebbek tudtunk lenni, javunkra vált az egy meccsnyi pihenő ismét. Egyik negyedben sem hagytuk, hogy az ellenfél átlépje a 10 pontot, sőt a harmadik negyedet kapott pont nélkül hoztuk le. Sikerült sok mindenben javulnunk az első meccshez képest. A pontjaink szépen eloszlottak a csapat tagjai között és többet kerestük egymást passzokkal.

A küzdőszellem és a szívünk ismét a helyén volt, egyre inkább csapatként játszottunk támadásban is, több passz jellemezte a játékunkat. Védekezésben talán túlzottan is. Még mindig sok a labdavadászás és a korai vagy túlsegítés. A labdáson pedig nagyon elhamarkodottak vagyunk vagy épp a másik véglet, messze védekezünk. A lepattanókban ezen a napon többet engedtünk mint a megszokott, viszont támadó oldalon extra sokat szereztünk meg, amiből jóval több lehetőségünk volt mint az ellenfeleknek. Tartottam a szünet utáni rövid felkészülési idő miatt, de összességében pozitív képet mutatott a csapat. Nem mondhatni, hogy extrán játszottunk, mégis 60 pontot átlagoltunk a két meccsen, míg az átlagot nézve 10 alatt kaptunk. A sok pontatlanságot ellensúlyozni tudtuk lelkesedéssel, akarattal.

Két győzelmet hoztak a srácok tehát a “D” csoportból, így a következőben már a “C” csoport aktuális csapataival fogunk mérkőzni. A szezonban eddig 8-0 a csapat mérlege. Gratulálok!