Bence az előző két szezont az élvonalban töltötte. Először a Serco-TF-BP csapatánál, majd a Jászberénynél.

Előbbinél az alapszakaszban 26 mérkőzésből 13 alkalommal kezdőként lépett a pályára. Az 2018/19-es évben 4,5 pontot, 2,4 lepattanót és 5,2 VAL értéket mutatott fel átlag 24,6 perc alatt.

Az utóbbinál a csonka szezonban 15 mérkőzésen lépett pályára, ahol átlagosan 2,7 pontot, 2,2 lepattanót és 4,7 VAL-t produkált, s tette ezt 13,5 perc alatt.

A ‘97-es születésű Bencével készítettünk egy rövid interjút.

Riporter:Miért igazoltál a BKG-PRIMA Akadémia csapatába?

Bence: Az A-csoportban a 2020/2021-es szezonban bevezetett fiatal szabály miatt, ha maradtam volna Jászberényben még kevesebb játékpercem lett volna. Ezt elkerülve, szeretnék minél több időt eltölteni a pályán, nagyobb szerepet vállalni a csapat sikereiben, amit a másodosztályban úgy gondolom könnyebben meg tudok valósítani. Fontos volt számomra az is, hogy olyan helyre kerüljek ahol, egy tapsztalt, elismert edzővel dolgozhatok tovább, akitől igyekszem a lehető legtöbbet tanulni.

R.: Talán korán érkezik a következő kérdés, mert a mostani egészségügyi helyzetre való tekintettel még semmi sem biztos a 20/21-es bajnoki szezon tényleges elrajtolásáról, de mégis mit vársz a csapattól?

B.: Tényleg sok a kérdőjel a szeozont illetően, de a napokban azt lehetett olvasni „mindenképp elidnul a bajnokság”. Valóban még korai erről fantáziálni, de véleményem szerint egy erős, kellemetlen csapat lehetünk a bajokságban, valamint, ha a sok munka összeáll és elkerülnek minket a sérülések, akkor komoly esélyünk lehet a legjobb négybe kerülni.

R.: Már egy ideje nálunk pattog a kosárlabdád edzéseken, hogy érzed magad köztünk?

B.: Így iagz, augusztus közepén elkezdtük a felkészülést. Egyfajta pozitív visszacsatolás ez a pár hét, hogy jó helyen vagyok, remek közösségbe csöppentem, abszolút családias a légkör. Nagyon örülok neki, hogy komolyan számítanak rám, igyekszem ott segíteni a csapatot ahol tudom.

R.: Mesélj magadról valamilyen érdekes sztorit annak érdekében, hogy a szurkolók megismerjék egy másik oldalad is!

B.: Az utolsó évem következik az egyetemen, ha minden jól megy, akkor egy sikeres szezonnal és egy diplomával zárhatom az elkövetkező egy évet.

Köszönjük Bence! Remélhetőleg egy sikerekben gazdag év áll előtted/előttünk!

A tavalyi szezonhoz képest további változás még az, hogy távozott Tőlünk Hegedűs Attila, Meleg Károly, Püspök Bertalan és Park Addison. Köszönjük, hogy velünk dolgoztatok!

Hajrá PRIMA!

Hajrá Batyi!