Mindjárt itt a szeptember, véget ért a nyár, a BKG-Prima Kosárlabda Akadémia sportolói pedig megkezdték a felkészülést az új szezonra. A 2019/20-as évad minden csapat számára csonka véget ért, azonban van egy gárda, amelynek jóval fájóbb volt a leállás. 

Az Akadémia NB1B-s felnőtt női csapata a többieknél is idegesebben figyeli az esetleges második járvány hullámmal kapcsolatos előrejelzéseket, ugyanis az első hullám egyszer már kettétörte a csapat régóta áhított álmát, a legmagasabb osztályba, az A-csoportba való feljutást. 

A járvány kitörésekor Gedei Tibor tanítványai 19 győzelemmel, vereség nélkül vezették a bajnokságot. A példa nélküli eredmény egyenes utat jelentett a hazai kosárlabdázás legelitebb mezőnyébe, de a feljutás elmaradt. A szezon végén nem hirdettek sem győztest, sem kiesőt, így az álom, álom maradt. Egyelőre…

Szerencsére a csapat a kudarc ellenére nem tévesztett cél, és lányok az új szezonban ismét az elitet célozzák.

A nyár természetesen nem telt el játékosmozgás nélkül. Távozott Czirják Noémi, Bozsó Katica, Katona Bianka, valamint Lantos Adrienn, akiknek ezúton is nagyon köszönjük az áldozatos munkát, és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakra.

Az érkezők között van az utánpótlásból felkerült Egri Zsófia a, korábbi NCAA és Euroliga tapasztalattal rendelkező rutinos irányító Pál Szandra, valamint a korábbi korosztályos válogatott Raus Vivien. 

Meglátogattuk a lányokat a felkészülés alatt, az erről készült videó-összeállítást itt láthatjátok!

Látva a csapat további erősítését, a lányok harci kedvét, nem kétséges, hogy hamarosan Szigetszentmiklós NB1A-s gárdának ad majd otthont. Szurkoljunk nekik, hogy sikerüljön!


Amennyiben szívesen kosaraznál, vagy gyerkőcöt szeretnéd megismertetni a sportággal, keresd az Akadémia munkatársait!