RKA Pécs vs BKG PRIMA Akadémia

76-84

(12-24, 20-24, 24-16, 20-20)

PRIMA: Radoncic 25, Nagy S. 6/6, Nagy Be. 6/6, Buzás 12/3, Nagy Bo. 24/18 cs.: Zsihla, Armaghani 10, Szeleczki, Halász, Reizer 4, Molnár.

Moose sikeres közelijével indult a találkozó. Ezt követően a hazaiaknál Dobrijevic és Lados találataival megindult a hazaiak szekere is. Bobi talált be távolról, majd Moose büntetőzött. A negyed közepe táján Benji találta meg testvérét, aki ismét elsüllyesztett egy hármast, s erre a rohamra építve Ármin egy kettessel már 10 pontra növelte az előnyt. Úgy tűnt állva hagytuk a vendéglátónkat, Roli és Moose egy-egy kettessel tovább növelte az előnyünket (5-19). Lados szerzett egy büntetőt, de erre is volt további válasz, Ármin és Moose tarthatatlannak bizonyult ekkor. A hazai oldalon Fekete és Benke 6 ponttal zárkóztatta fel együttesüket, így a negyedet “csak” 12 pontos előnnyel zártuk.

A második etapban a hazai Rosic “megérkezett” a találkozóra. Egyedül szerzett 8 hazai pontot és 4 pontra csökkentette a különbséget (20-24). Simi triplával, Bobi kettessel reagált. Bence percei következtek 6 pontot szerzet zsinórban, s újra nőtt a differencia. Ármin közelijével már 17 pontos volt az előny (20-37). A hazaiak próbáltak megújulni, Séra és Lados kettesére Bobi válaszolt. A hazaiak “tornya” Dobrijevic 2+1-es akciója után 12-re zárkóztak a pécsiek. Kapitányunknak sült el a negyed végén a keze, s Rosiccsal párbajozott egyet. Rosic egy, míg Bobi három darab triplát süllyesztett el a gyűrűben. A félidőben 16 ponttal úsztunk.

A szünet után elsőre kiválónak tűnt a folytatás, Moose indított egy közeli találattal. Azonban erre jött a válasz, Lados szerzett 8 pontot (40-50). Légiósunknak volt erre válasza közelről. A hazai Gáspár sikeres pöcijére, Bence felelt egy meseszépen kidolgozott akciót követően hármassal (42-55). Ekkkor mi a “szürke gondolatokat” nehezebben viseltük el, mint a hazaiak, s Rosic, Benke és Dobrijevic vezetésével 6 pontra zárkóztak a pécsi akadémisták (50-56). Ekkor lényegében Moose egymaga próbálta tartani a különbséget, s tette ezt kisebb-nagyobb sikerrel , a negyed 8 pontos vezetéssel zárult.

A záró játékrész egy Ármin kettessel indult, melyre egyből érkezett a válasz, s vele a hazai roham. 67 pontnál utolértek minket a hazaiak. Azonban tegyük hozzá azt is ehhez, hogy ebben az időszakban (finoman fogalmazva) nem sok kétes és nem kétes szituációnál ítéltek a javunkra, de ami elmúlt, elmúlt… Szerencsére az aktuális belső duónk Roli és Ármin bejelentkeztek egy-egy találattal, amit Benji és Bobi egy-egy “pszicho hármassal” fejeltek meg (67-77). Ezután Benji még egy trojkát beemelt, melyre még Rosic válaszolt (70-80). A végjátékban igaz kimaradt 1-2 büntető, de a lényegi kérdés eldőlt. Csapatunk megszerezte első győzelmét!

Megjegyzés: A statisztikában 5 pontos, de a jegyzőkönyvben 8 pontos győzelem szerepel. Benke utolsó hármasa kimaradt, s így a helyes végeredmény 76-84.

Külön öröm csapatunk számára, hogy a fiatal tehetség, Zsihla Zsombor, győzelemmel debütálhatott a felnőtt mezőnyben! Ezúton gratulálunk neki!

Folytatás: A soron következő ellenfelünk a MAFC együttese lesz, s ezúttal már hazai környezetben, azaz Szigetszentmiklóson lépünk pályára október 15-én 18:00-kor!

Statisztika

Highlights