TF-BP vs BKG PRIMA Akadémia

73-97

(22-24, 11-22, 23-30, 17-21)

PRIMA: Radoncic 22, Armaghani 5, Buzás 13, Nagy Be. 26/24, Nagy Bo. 10/6 cs.: Zsihla, Opre, Nagy S. 15/9, Szeleczki, Halász, Reizer 6, Molnár.

A mérkőzés egy hazai hármassal indult, melyre Moose felelt kettessel. Erre ismét érkezett egy tripla, melyre előbb Moose, majd Benji felelt kettessel. Ezután beindult a szekere csapatunknak. A padról beszálló Simi hármasával már 6 ponttal vezettünk (11-17). Ezután két hárompontossal egalizáltak a hazaiak, de végül a negyedet 2 pontos előnnyel zártuk.

A második játékrész a Nagy tesókkal indult. Benji emelt be egy triplát, majd Bobi egy kettest (22-29). Néhány pontot követően Bence középtávolival szólt hozzá a meccshez. Ezt követően Benji egy újabb triplával már 13-ra növelte az előnyt (24-37). Ismét váltva estek a kosarak, melyet mi egy rohammal megfejeltünk (Benji tripla, Roli büntetők, Simi kettes) és már 19 pontra növeltük az előnyt. Erre a vendéglátónk először Timkó révén reagált egy kettessel, Somogyfoki egy büntetővel és Kutrovich egy félidőt záró hármassal. A negyed végi pontatlanságoknak “köszönhetően” 13 pontos vezetéssel tértünk a nagyszünetre.

A harmadik felvonás Bence triplájával indult. Majd egy párharc következett. Kerkai sikeres kettes, Moose büntetők, Kerkai büntetők, Moose kettes. A sort Timkó kettese rontotta el, de erre Bobi hármassal felelt (39-56). Úgy tűnt, hogy megnyugodtak a kosok és ennek a negatív hatása az volt, hogy néhány kihagyott dobás és pontatlanságok következtében a TF-BP felzárkózott 9 pontra (49-58). Moose szerzett középtávoli kosarat, de erre Timkó büntetőkkel válaszolt. Ezután jött azonban a Benji Tripla Show. Lényegében ezzel  lerendezte a hazai zóna védekezést. Egymaga elsüllyesztett négy darab hármast az ellenfél gyűrűjében, s a különbség 20 pontra duzzadt a negyed végére (56-76).

A záró játékrészben Timkó két büntetőjére érkezett a kosok válasza. Simi tripla, Bence két kettes, Bobi tripla, a mérkőzés végleg eldőlt (60-86). Hazai oldalról Timkó, Csík és Kerkai tartották valamennyire a lelket a csapatukban, de ma mindenre volt válasza a PRIMAsoknak. Az utolsó látványos jelenet Roli szép zsákolása volt, mellyel be is állította a végeredményt, 73-97.

A lényeg, hogy egy végül könnyed győzelmet aratva most már 3 győzelem és 1 vereség a mérlege csapatunknak. Remélhetőleg a győzelmi sorozat még sokáig tart!

Külön köszönet a kilátogató szurkolóinknak, akik igyekeztek remek hangulatot teremteni!

Folytatás jövő héten vasárnap (10.25.), hazai pályán a Nagykőrös ellen.

Statisztika

A teljes mérkőzés