Bajai Bácska FKE vs BKG PRIMA Akadémia

79-86

(15-24, 24-16, 20-16, 20-30)

PRIMA: Radoncic 22, Armaghani 6, Nagy Be. 23/12, Buzás 10, Nagy Bo. 12/3 cs.: Zsihla, Opre, Nagy S. 3/3, Szeleczki 10, Halász, Reizer, Molnár.

Pontatlanul és hibákkal tarkítva kezdtük a találkozót, melyet a bajaiak sorra meg is büntettek. Hét pontos hátránynál megrázták magukat a srácok és Bobi, Moose és Bence kosaraival fel is zárkóztunk a negyed közepére (9-8). Ezután a tegnap születésnapját ünneplő Benji vállára támaszkodtak a fiúk. (Utólag is boldog szülinapot kívánunk!) 11-8-as eredménynél hét pontot szerzett zsinórban, melyre a hazaiak nem találták a választ. Bence is bemutatott egy szép kettest, majd Benji újra villant (11-19). Ezután érkezett csak a bajai “válasz kosár” Vukicevic révén. Simi triplát süllyesztett el, Moose kettest, erre Jakab szerzett közelit. Kilenc pontos előnnyel vártuk a második felvonást.

A játékrész eleje a hazaiakról szólt. Jakab és Goldring vezetésével hat pontra zárkóztak a vendéglátók. A padról a mai nap folyamán remekül beszálló Szele szerzett közelről kosarat, majd Benji bombázott egy triplával. Ekkor váltva estek a kosarak, nálunk Szele parádézott és a 15. percre már elhúztunk 12 ponttal. Ezt követően kicsit kiengedtek a fiúk, ugyanis “jött a baj”. Ágfalvi és Goldring termelték a pontokat, míg mi megtorpantunk. Jakab hárompontosával négyre közelítettek a bajaiak (33-37). Benji beemelt még egy triplát, de a hazaiaktól Jakab büntetőivel és Goldring dudaszós hármasával elolvadt a különbség, mindössze egy maradt a 12-ből (39-40).

A harmadik negyedet a sárgák kezdték jobban. Vukicevic, Goldring és Pongó szereztek könnyű kosarakat, míg a mi részünkről Moose próbálta tartani a lépést az ellenféllel (48-42). Néhány percig ment egy kicsit az adok-kapok, s a negyed vége felé Szele sikeres közelijével egy pontra zárkóztunk (52-51). A negyed végül 3 pontos hátránnyal zárult (59-56).

A végső felvonásban Ágfalvi hármasára Ármin felelt két kettessel. Jakabtól érkezett egy újabb tripla, de ezúttal Benji is bevert egyet. Moose középtávolival egalizált (65-65). Ármin újabb sikeres közelijére Jakab felelt. Ezután léptünk meg a hazaiaktól, Benji két büntetőt értékesített. A hazai rontott dobások után Bence egy akrobatikus mozdulatot követően szerzett kettest (67-71). A hazaiak szerb játékosa technikai hibát kapott, Bobi büntetőzött jól, majd Moose középtávolit dobott, közte 7. Goldring emelt be egy hármast, majd testvére két büntetőt (72-74). Ez után a hazaiaknál még inkább eltört a mécses, Ágfalvi a faultját követően technikai hibát kapott, majd vezetőedzőjük is, a négyből sajnos csak kettő büntetőt értékesítettünk. Ágfalvi kihagyott hármasa után Benji szerezte meg a lepattanót és harcolt ki faultot (2/2 büntető a helyén, 72-78). A gyűrű alatti tolongásban Ágfalvi volt szabálytalan Mooseszal szemben, erre a kispad megint csak túlzottan hevesen reagált, újabb technikait kaptak. Innentől kezdve átment egy büntető dobóedzéssé a mérkőzés, ahol sajnos a fiaink helyenként megremegtek, de azért a nagyját bedobták. Érezte mindkét csapat, hogy nagy a tétje a találkozónak és a különbség is számíthat a későbbiek során. Szerencsére a Kosok nyugodtabbak tudtak maradni ezen a parázs hangulatú derbin, melynek végül meg lett a gyümölcse, 79-86-ra megnyertük a rangadót.

Folytatás november 8-án, amikor a PVSK-CARGATE együttesét fogadjuk Szigetszentmiklóson 18:00-kor.

Statisztika