BKG PRIMA Akadémis vs MTK-Elite Basket

100 – 61(25-7, 23-15, 25-20, 27-19)

PRIMA: Radoncic 20, Armaghani 8, Nagy Be. 17/9, Buzás 5/3, Nagy Bo. 23/15 cs.: Zsihla, Opre, Nagy S. 14/6, Szeleczki 4, Halász, Reizer 9, Molnár.

A zárt kapuk ellenére sikerült kellőképpen felpörögnie az immár új mezben pattogtató BKG-nak. Az eredményjelző 5:5-ös állásnál még egyenlő volt, de ezt követően begyújtották a rakétákat a Batyisok, s egy 20-2-es rohammal zárták az első játékrészt (25-7).

A második felvonásban szépen és szellemesen játszottunk, s a negyed végefelé Moose kettesével már 28 pontosra nőtt az előny. A lényegi kérdés tehát eldőlt (44-16). Az első félidőt Roli szemfüles kosarával és 26 pontos vezetéssel zártuk (48-22).

A nagyszünetet követően mondhatni edzőmeccsé alakult át a találkozó, ahol bizonyos feladatokat gyakorolhatott Dr. Nagy Ágoston legénysége. A negyedet Bobi 10 m-es dudaszós triplájával zárták a mérkőző felek (73-42).

A negyedik negyed következett. A differencia egyre csak nőtt, majd az utolsó érdemi momentum Ármin nevéhez fűződik, akinek sikerült megszereznie a csapat 100. pontját, idén először. 

Hazai edző nyilatkozata
Dr Nagy Ágoston : Jó szellemben sikerült játszani a több sebből vérző MTK ellen. Ehhez kellett azért, hogy jól dobjunk kívülről, és hogy a védekezésünk ilyen sok hibára kényszerítse ellenfelünket.

Vendég edző nyilatkozata
Horváth Balázs : Szeretnék gratulálni a BKG csapatának, mert nagyon szépen és agresszívan kosárlabdáznak. Azt gondolom, hogy ebben a szezonban jelentősen esélyesek arra, hogy éremért játszanak és kívánom nekik, hogy teljesüljön minden elképzelésük amit erre a szezonra terveztek. A mi csapatunkat pedig tovább sújtja a sok probléma. Így nem tudunk kosárlabdázni, hogy 32 eladott labdánk van és 40%-al értékesítjük a helyzeteinket. Mind fizikálisan, mind mentálisan, mind kosárlabda tudásaban jelen pillanatban az összes ellenfelünk mögött vagyunk. Azt gondolom, hogy ebben az állapotunkban inkább közelebb állunk egy NB2-es csapat szintjéhez, mint egy piros csoportos csapathoz. Nagyon várjuk vissza a sérültjeinket és a betegeinket, és a következő mérkőzésünk, ami december 4-én lesz a Nagykőrös ellen azon a találkozón már teljes kerettel fogunk kiállni, és egy egészen másik arcunkat fogjuk mutatni.

Statisztika