BKG-PRIMA Akadémia – UNI-Győr Szse
72-56
22-14, 13-21, 18-15, 19-6

Izgalmas küzdelmet hozott a győri csapat vendégszereplése a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban. Bár papíron a mieink volt a favoritok, a győri lányok tempós, és kőkemény kosárlabdával némiképp meglepték a Kosokat. A harmadik negyed végéig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a rutin a hazaiak oldalára billentette a mérleg nyelvét.

Legjobb dobók: Raus V. (25 pont), Aldazabal (15 pont), Bodnár F. (13 pont)

Hazai edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Minden tiszteletem a játékvezetőké, mert ezen a mérkőzésen brutálisan nehéz dolguk volt. Ilyen védekezésnél a fault határt nem is tudom, hogy hogy lehet normális keretek közé belőni. Illetve ilyen védekezés ellen a támadást nem is lehet edzésen gyakorolni, mert ezt egyszerűen nem lehet szimulálni. Gratulálok a Győrnek, mert maximálisan megnehezítették a dolgunkat és segítettek, hogy tudjunk fejlődni ezzel is segítve a céljaink beteljesülését. A győzelemnek örülök, de ezen a mérkőzésen is kiderült, hogy mindig van hova fejlődni, mindig van min javítani, így megvannak a jövő heti feladataink is. Megyünk tovább előre.

Vendég edző nyilatkozata
Ábrahám Márta : Örülök, hogy egy ilyen jó, agresszív mérkőzést tudtunk játszani, egy olyan ellenféllel aki abszolút a bajnokság legerősebb csapata. Azt gondolom, hogy 3,5 negyedig nagyon jól tartottuk magunkat ellenük. Nyilván hiányzik még a csapatunkból még az a rutin amivel egy ilyen csapatot le tudunk győzni, de azokban a dolgokban amik ki voltak hangsúlyozva, amelyeket kértem és elvártam a lányoktól azt úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon jól teljesítették. Összességében ez egy nagyon jó mérkőzés volt és természetesen minden mérkőzésből fejlődnünk kell, de az ilyen jellegűekből tudunk leginkább.

A teljes meccs:

https://youtu.be/addQbBupkMI