BKG PRIMA Akadémia vs MEAFC-Miskolc

102 – 64

(31-17, 13-15, 34-15, 24-17)

PRIMA: Radoncic 14, Armaghani 20/3, Nagy Be. 12/6, Buzás 9/3, Nagy Bo. 34/24 cs.: Zsihla, Opre, Nagy S. 4, Szeleczki, Halász, Reizer 9, Molnár.

A mérkőzés csodálatosan indult, Bence triplával indítottunk, majd jelentkezett Bobi, Benji és Ármin is a pontszerzők közé. Az ötödik perc végén 17-0-nál kaptuk az első kosarat Lippai révén. A második öt perc már kevésbé volt parádés, de a negyedet végül 31-17-es vezetéssel zártuk.

A folytatásban váltva estek a kosarak, de Homoki vezetésével a vendégek nyolc pontra zárkóztak (33-25). Ekkor azonban sikerült megráznia magát csapatunknak és Benji, Ármin, valamint Bobi aktivitásával tartottuk a különbséget. A félidőt Bobi sikeres triplájával zártuk.

A nagyszünet után lényegében pillanatok alatt eldőlt a mérkőzés. Benji és Bobi emeltek be egy-egy hármast, majd Bence kettest, 20 pontra nőtt a különbség (52-32). A negyed folytatásában Ármin remekelt és légiósunk is pontokat szerzett. A negyed leglátványosabb elemét Roli mutatta be, aki ismét meseszépet zsákolt. A harmadik játékrész után már 31-el vezettünk (78-47).

A záró etapban szépen gyűjtögettük tovább a pontokat. Roli szerzett szép kosarat Benji 15. gólpasszából. Az utolsó percekben pedig Zsombi szolgálta ki Bobit, aki megszerezte csapatunk 102. pontját, s ezzel beállította a végeredményt (102-64).

Külön öröm, hogy ezen a meccsen mindenki pályára tudott lépni és hozzátett a győzelemhez. Folytatás jövő héten szombaton a Vasas ellen.

Dr. Nagy Ágoston:

Sikerült hamar elvenni a miskolciak önbizalmát és ennyi kellett ahhoz, hogy végig kézben tudjuk tartani a mai meccset. El tudtuk érni azt, hogy ellenfelünk másképp szerezzen pontot, mint szokott. Sajnos van hova fejlődni a mezőnymunkában mind elöl, mind hátul. Örülök a győzelemnek és készülünk a következő feladatra.

Szollár Gergő:

A pihenő úgy tűnik, nem tett jót a csapatnak. Tudtuk, hogy a Szigetszentmiklós kiváló kezű csapat, ennek ellenére rengeteg üres dobást engedtünk nekik. A mérkőzés elején komoly hátrányba kerültünk ezután szaladtunk az eredmény után de csak fellángolásaink voltak. Sajnos ilyen hozzáállással nem lesz sok esélyünk ilyen szintű csapatok ellen. Gratulálok a Szigetszentmiklósnak és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Statisztika