Nagykőrösi Sólymok KE vs BKG-PRIMA Akadémia

77-106

(21-32; 17-26; 16-29; 23-19)

PRIMA: Armaghani 10/6, Nagy Be. 19/15, Buzás 14/6, Reizer 8, Nagy Bo. 18/12 cs.: Zsihla, Cooper 12, Opre 3, Nagy S. 14/12, Szeleczki 4, Halász 4, Molnár

A PRIMA-sok végig kontroll alatt tartották a mérkőzést, melynek köszönhetően magabiztos sikert arattak a nagykőrösiek otthonában. A sérülteket nélkülöző Sólymok ellen a derbi célja az volt, hogy minél hamarabb eldöntsék a lényegi kérdéseket a srácok. Ez viszonylag hamar sikerült is.

Ezt követően Dr. Nagy Ágoston bátran forgathatta a csapatot, így biztosítva elegendő játéklehetőséget mindenkinek. E győzelemmel megszereztük a 15. győzelmet, zsinórban a hetediket.

Az estén először lépett pályára a Batyisok új szerzeménye, Davante Cooper, aki 15 perc alatt 12 pontot szerzett, 3 lepattanóval és 2 blokkal fűszerezve.

Csapatunk egyik legjobb teljesítményét Benji nyújtotta, aki 19/15 pontja mellett kiosztott 13 gólpasszt is a Kosoknak. (Ezzel januárban átlag 11,6 aszisztot tett a közösbe.)

További statisztikai érdekesség, hogy Bobi és Simi 4-4 triplát süllyesztettek el a hazaiak gyűrűjében. Előbbi 18 pontot (+ 8 gólpassz), utóbbi 14 pontot szerzett.

A csapatban Bence (14 pont, 6 lepattanó) és Ármin (10 pont) is elérték a kétszámjegyű határt.

Illetve Reizer Roli is közel volt a dupla duplához (8 pont, 9 lepattanó).

Hazai edző nyilatkozata 

Lakosa Zsolt : Elégedett vagyok a látottakkal! Nagy csata lesz az „A” csoportba jutásért a Nyíregyháza és a BKG között.

Vendég edző nyilatkozata 

Dr. Nagy Ágoston : Nagyon örülök a győzelemnek, mert sok fontos találkozó vár ránk. Most debütált az új játékosunk, aki egy edzésen vett eddig részt. Próbáltuk a csapat kohézióját megtartani és olyan apróságokra figyelni, amiben esetleg már ő is részt tud venni. Megtehettük, mert a Nagykőröst az ág is húzza. Ehhez képest azonban nagyon tisztességesen helytálltak, az edzőkollégám nagyon büszke lehet rájuk, Jobbulást kívánok a sérülteknek!

Statisztika