BKG-PRIMA Akadémia – Bajai Bácska FKE

102-98

(28-25, 23-25, 22-21, 29-27)

PRIMA: Armaghani 9, Nagy Be. 21/9, Buzás 9, Reizer 2, Nagy Bo. 51/33 cs.: Gyapjas, Cooper 2, Opre 2, Nagy S. 4/3, Szeleczki 2, Halász.

Bobi hármasával indult a találkozó. Goldring kettessel felelt, melyre ismét Bobi tripla következett. Bence jelentkezett be egy 2+1-es középtávolival. Remekül kezdtek a fiúk (9-2). Nagy sikeres közelijére Benji is beemelt egy hármast. A túloldalon Pongó dobott be egy büntetőt (12-5). A negyed közepén életre keltek a bajaiak is. Jakab közeli, Pongó 2+1, Goldring közeli, erre részünkről Bobinak volt egy tripla a tarsolyában (15-11). De Pongó részéről jött is a válasz. Ezt követően átvette a vezetést a vendég alakulat. Goldring hármast emelt be, majd Jakab ismét egy közelit szerzett (15-19). Ármin szerzett két pontot, majd kapitányunk 5 pontot szerzett zsinórban, ismét vezettünk (25-23). A negyedet Benji dudaszós találatával, s hárompontos előnnyel zártuk (28-25).

A második negyedben sem vettek vissza a csapatok a pontgyártásból. Ágfalvi hármasára Bobi dobott középtávolit. Jakab középtávolijára, Benji szerzett közelit (32-30). Igen csak váltva estek a kosarak. Jakab közeli, Bobi hármas, Goldring hármas, Bobi szintén, majd egy kettes is. Jobban jöttünk ki az adok-kapokból (39-35). Ekkor Jakab lépet elő vezérré az ellenfélnél. Két büntetőt dobott be, majd egy triplát. Nálunk ekkor Bobi vitte a hátán a csapatot, s közelivel, majd hármassal jelentkezett (44-40). A 17. percben sikerült meglépnünk egy pillanatra, Szele dobott egy középtávolit, majd Bobi ismét hármast, s Bence találatával 9 pontra szöktünk el (51-42). Jött a rövidzárlat… Nagy két hármast süllyesztett el a gyűrűnkben, Goldring pedig két büntetőt. A nagyszünetre egypontos vezetéssel mentünk (51-50).

A harmadik etap következett. A mérkőzést továbbra sem a szigorú védekezés jellemezte, annál inkább a jó dobóforma. Vukicevic indította a “partit”. Benji reagált kétszer is közeről, melyre Pongó emelt be egy középtávolit (55-54). A kisebb gólcsendet Jakab törte meg közelijével, de Simi részéről érkezett a parádés “4 point play”, azaz sikeres tripla plusz egy büntető (59-56). Válasz gyanánt Pongó “érkezett” közelivel. Ezután Coop is megszerezte első pontjait a derbin (61-58). Oda-vissza hibázott a védelem, melyet mindkét csapat sorra büntetett. Goldring, Jakab és Vukicevic ketteseire részünkről Bence kettessel, Benji és Bobi egy-egy hármassal rukkolt elő (69-64). Pongó és Jakab révén 69 pontnál egalizáltak a vendégek. Ekkor Benji és Bence szereztek értékes pontokat (73-69). A negyed Goldring kosarával és kétpontos vezetéssel zárult (73-71).

Jöhetett az utolsó tíz perc. Benji triplával kezdtünk, melyre Jakab kettessel felelt. A padról remek mentalitással beszálló Opre Roli tett két pontot a közösbe. A bajaiak kicsit megtorpantak, nem úgy a mieink. Benji két sikeres büntetőjével, s Bobi középtávolijával tíz pontra léptünk meg (82-72). Lehet, hogy a Kosok ekkor egy pillanatra kiengedtek, kár volt. A bajai rohamban négy tripla is beesett (Jakab, Nagy, Jakab, Goldring, 82-83). Reizer Roli szerzett két pontot, de jött a válasz Nagy-tól (84-85). Ekkor Bobi és Ármin léptek elő vezérré, Bobi középtávoli, Ármin közeli, Bobi közeli, sikerült ellépnünk (90-85). Jakab tartotta a csapatát egy közelivel. Bobi újabb trojkát emelt be, de Jakab és Vukicevic egy-egy közelivel feleltek rá (93-91). Ármin szerzett közelről kosarat, de az előző vendég páros ismét lecsapott (95-95). Az utolsó perc kezdete előtt Bobi vert be egy kulcsfontosságú hármast, majd Ármin egy rontott dobás után leszedte a “meccslabdát”, s értékesítette is a gyűrű alatti “verekedés” közepette (100-95). A bajaiak nem adták könnyen a győzelmet, a kontra támadásból Pongó vert be egy távolit (100-98). A mérkőzés végső pillanataiban Bobi nem remegett meg és bedobta mind a két büntetőt (102-98). Ezzel a Kosok megszerezték a 16. győzelmet!

Statisztikai csemege, hogy Benji 21/9 pontja mellett kiosztott 13 gólpasszt, míg Bobi 51 pontig jutott, közte 11 hármassal.

Statisztika

Highlights

PRIMA Shops

Folytatás a jövő héten, amikor a Kosok a Hepp Kupa Final 4-on vesznek részt!