Mindkét mérkőzésen lett volna esély egy szorosabb végjátékra és így egy esetleges győzelemre is, de sajnos egyszer sem tudtuk úgy alakítani a történéseket, hogy végül ez meg is történjen. Ennek egyik legnagyobb oka a védekezés volt, melyben nem tudtunk felnőni a feladathoz és emiatt hiába sikerült többször is felzárkóznunk a vendéglátókhoz, ők sorra dobták a kosarakat.

PVSK-Cargate vs BKG-PRIMA Akadémia

101-91

(26-24, 27-17, 27-25, 21-25)

PRIMA: Armaghani 33/6, Nagy S. 27/21, Szeleczki 9, Halász 14/3 cs.: Nagy Be., Nagy Bo., Reizer, Buzás, Cooper

Hazai edző nyilatkozata 

Rab Gyula : Aminek ma örülhetünk az, hogy nyerni tudtunk. A támadójátékunkkal nem volt probléma, de a védekezésünkben több hibát is vétettünk. A BKG vezetőinek és játékosainak mielőbbi gyógyulást kívánunk.

Vendég edző nyilatkozata 

Nagy Botond Ágoston : Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen továbbra sem tudtunk úgy készülni, ahogy szerettük volna. Az edzések száma sem volt megfelelő, így kifejezetten nehéz dolgunk volt. Próbálkoztunk több dologgal támadásban és védekezésben is. Sajnos kulcsmomentumokban a házigazdák A csoportos játékosa, Lewis mindig betalált, illetve Carev is úgy tudott hozzátenni a játékhoz, ami nekünk nem kifejezetten feküdt. Ennek ellenére a végsőkig küzdöttünk, és, ahogy a végeredményen ez látszik a végjátékot egy kicsit szorosabbá tudtuk tenni.

Statisztika

Highlights

Budapesti Honvéd SE vs BKG-PRIMA akadémia

87-72

(25-13, 18-13, 22-27, 22-19)

PRIMA: Zsihla, Armaghani 19/6, Nagy S. 23/12, Szeleczki 6, Halász 14/3 cs.: Opre 2, Szanyi 5/3, Molnár 3/3, Nagy Be., Nagy Bo., Reizer, Cooper

Hazai edző nyilatkozata 

Puskás Artúr : Gratulálok a Srácoknak. Külön öröm számunkra, hogy ismét pályán lehetett csapatunk kapitánya, Pintér Dávid. Ezúton is köszönöm Páli Katalin gyógytornászunk áldozatos munkáját. Számunkra egyik győzelem sem értékesebb a másiknál. Természetesen ez a BKG nem a legerősebb, viszont ismét bebizonyították mennyire szívós ellenfél kényszerűségből kimaradó játekosaik hiányában is. Szeretnék dr. Nagy Ágostonnak és Barna Donátnak mielőbbi felépülést kívánni. Ismét nagyon gyengén büntetőztünk, hadilábon álltunk a triplákkal és kétszámjegyű pontot ajándékoztunk második esélyből. Ezekben előre kell lépnünk a későbbiekben. Végezetül szeretném a mai sikert legkedvesebb jegyzőkönyv vezetőnknek, Mészáros Szonjának ajánlani 20. születésnapja alkalmával.

Vendég edző nyilatkozata 

Nagy Botond Ágoston : Nüanszokon múlt a siker, tudtuk, hogy mi a fő fegyvere a Honvédnak és erre készültünk is. Az első félidőben ezt egyáltalán nem sikerült megvalósítanunk, viszont a második félidőben szépen elejét tudtuk ennek venni. Ennek az volt az eredménye, hogy harminc pontról visszatudtunk jönni hat-nyolc pontra. Ez komoly fegyvertény a jövőre való tekintettel. Sajnos ez a mérkőzés így alakult, hogyha picit jobb a végjáték és kicsit rutinosabbak vagyunk akkor ez a mérkőzés akár meg is lehetett volna.

Statisztika

Highlights

PRIMA Shops

Folytatás a jövő héten vasárnap a Veszprém ellen.