Továbbra is veretlenül áll az ANB Piros csoportjának az élén a BKG PRIMA Akadémia. Vasárnap végig vezetve 76-63-ra múlták felül az Atomerőmű KSC Szekszárd II. csapatát.

A BKG az első negyedben 9-8 után egy 10-2-es futással került lépéselőnybe. Az első szakasz végén 24-15-re mentek. A második etapban a 15 pontot is elérte a differencia. A félidőben 45-35 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben nyolc pontra még felzárkóztak a szekszárdiak, de ennél közelebb nem kerültek. Az 56-46-ról induló záró szakaszban 18 ponttal ellépett a BKG és 66-48 után nem volt kérdés a sikerük.

Suppán Anna 16 ponttal lett a győztes gárda legeredményesebbje, míg szekszárdi oldalon Vincze Nikolett zárt 14 ponttal.

Picit megfogyatkozva tudtunk kiállni, de örülök, hogy többen is vállalták a játékot kisebb-nagyobb sérülésük ellenére! Nem lett nagy arányú győzelem, ami annak köszönhető, hogy a Szekszárd fantasztikusan játszott, nagyon jól küzdött és nagyon jól dobott, de abszolút elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. Készülünk tovább!

– nyilatkozta Gedei Tibor, a BKG PRIMA Akadémia vezetőedzője. A szekszárdiakat irányító Studer Zsuzsa pedig így látta a találkozót: “Szerintem jó mérkőzést vívtunk a listavezetővel. Nyilván jobb csapat, nálunk jobb játékerőt képviselnek, de szerintem helyt álltunk. Nagyon szurkolok, hogy feljussanak NB1 A-ba, mert tényleg megérdemelnék! Az én lányaimra is nagyon büszke vagyok, szép dolgokat csináltunk védekezésben és támadásban is.”

Eredmény

BKG PRIMA Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd II 76-63 (24-15, 21-20, 11-11, 20-17)

Statisztika ITT