BKG Príma Akadémia – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 87-70 (20-18, 21-20, 23-11, 23-21)

BKG: Nagy Bo. Á. 40/21, Armaghani 13/3, Nagy Be. Á. 11/3 (+14 gólpassz), Cooper 10, Szeleczki 6, Nagy S. 3/3, Opre 2, Buzás 2, Halász -, Reizer -, Gyapjas -.

Veszprém: Szabó P. 19/9, Dukic 18/6, Orgona G. 10, Futó B. 8, Szűcs P. 8/6, Sipos M. 5/3, Madár A. 2, Birkás -, Glatz -.

A mérkőzés első támadását Armaghani dobta be, amire két támadás múlva Orgona válaszolt. Ismét ők ketten voltak főszerepben, egy-egy újabb duplával. Szabó kosara már a HOYA előnyét jelentette, amit Orgona megduplázott, ám Nagy Benedek csökkenteni tudta azt (4. perc, 6-8). Szűcs erőszakosságának meglett az eredménye, kibrusztolta magának első pontjait. Nagy Benedek dobhatott egy tiszta ziccert, amit Szabó és Armaghani triplája követett. Dukic szintén pontosan célzott kintről, ezzel öt pontra növelve a pirosak fórját (7. perc, 11-16). Szeleczki és Futó rakta fel a táblára első két pontját, Nagy Botond pedig hármat. Madár blokkolt hátul látványosan, ám elől nem sikerült kosarat szerezniük. Szeleczki újabb két egységet szerzett, ezzel kiegyenlítve az állást az utolsó perc kezdetére. Kapkodva támadt mindkét fél, ám a dudaszó pillanatában Nagy Botond kettese a hazaiak előnyét eredményezte (10. perc, 20-18) – tudósított a VeszprémKosár.

Nagy Botond folytatta a pontgyártást, két duplát szerzett egymás után, amire Dukic válaszolt. Nagy Botond kintről is betalált, ráadásul estében, viszont Dukic remek passzából Szabó szerzett kosarat. Nagy Botond azonban ismét bedobott egy hármast. Orgona és Dukic palánkalatti kosarai azonban csökkentették a hazai előnyt (14. perc, 30-26). Opre jegyezhette első pontjait Cooper passzából, majd utóbbi is bedobott egy középtávolit. Sipos lépett be remekül és kapta a labdát Dukictól, hogy aztán bedobja a ziccerét. Orgona faultolta Coopert, aki mindkét büntetőjét bedobta. Futó centerezett szépen a másik palánknál, két pont lett a jutalma (17. perc, 36-30). Futó tovább csökkentette a hátrányukat. Egy-egy eredménytelen támadás után Nagy Botond talált be kintről, a Veszprém viszont eladta a labdát. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért, másfél perccel a félidő vége előtt (19. perc, 39-32). A megbeszélés után remekül védekeztek a vendégek kétszer is, többek közt Futó blokkjának is köszönhetően, amit Szűcs hálált meg elől egymás után két triplával. Ennek a negyednek a legvégén is esett azonban egy BKG-kosár, ezúttal Armaghani révén, így hárompontos hazai előnynél vonulhattak a nagyszünetre a csapatok (20. perc, 41-38).

A harmadik etap Dukic rontott dobásával indult, amit Armaghani két pontatlan büntetője követett, a támadópattanóból azonban Nagy Botond dobott egy hármast. Orgona egy duplával válaszolt, utóbbi azonban szintén szerzett két pontot, majd még hármat. Ekkor időt kért a HOYA (22. perc, 49-40). Eladta a labdát a vendég csapat az ellenfél palánkja alatt, Nagy Botond pedig a sportszerűtlen fault ellenére is betalált, majd a büntetőt is értékesítette. A hazai akcióból pedig Armaghani szerzett egy kettest. Dukic törte meg a pontcsendjüket. Szeleczki értékesítette a büntetőit, majd Buzás dobott egy ziccert. Futó tett vissza egy támadópattanót, majd a hazaiak vétettek a hárommásodperces szabály ellen. Ezt követően mindkét fél eredménytelen támadásokat vezetett, így a különbség nem változott (25. perc, 58-45). A sok pontatlan támadás után végül a hazaiak szereztek kosarat, Nagy Benedek révén egy triplát. Cooper mehetett a vonalra, de csak egyszer talált be (28. perc, 62-45). A hazaiak légiósa és Orgona ellen kettős sportszerűtlen faultot fújtak a játékvezetők, a HOYA erőcsatára ezzel kipontozódott. Bő egy perccel a negyed vége előtt Madár állhatott a vonalra, és bedobta mindkettőt, ezzel megszerezte első pontjait a meccsen. Cooper majd Szabó jegyezhetett egy duplát, ami után Sipos remek védekezésének köszönhetően megszerezték a labdát a veszprémiek. Ám elől Futó dobása kimaradt, akárcsak Nagy Botond távoli próbálkozása a dudaszó pillanatában (30. perc, 64-49).

Az utolsó tíz perc első támadását a BKG vezethette, ám nem találtak be, ugyanakkor Szabó elsüllyesztett egy triplát, majd dobott egy ziccert is, ezzel tíz pontra csökkentve a távolságot. Nagy Benedek válaszolt, hiába szorongatta Szűcs, majd dobott egy újabb duplát is. Cooper csak egyszer talált be a vonalról, Szabó viszont három egységet tett hozzá a közöshöz. A BKG labdaszerzése után Cooper zsákolt, majd Dukic is szerzett két pontot. Szabó tálalt remekül a HOYA légiósának, aki bedobta a ziccert, ám Armaghani gyorsan válaszolt (35. perc 73-61). Sipos célzott jól a hárompontos-vonalon kívülről, ezzel tíz pont alá ment a differencia. Nagy Botond szintén egy hármassal jelentkezett, amire Dukic gyors kettese érkezett. Madár triplája nem ment be, Nagy Botond kettese viszont igen. Szabó és Nagy Botond duplái váltották egymást gyorsan, amire Baksa Szabolcs egy időkéréssel reagált (37. perc, 80-68). Nagy Botond dobott egy ziccert, amelyet követően több támadáson át nem esett kosár, egészen Nagy Simon hárompontosáig. Dukic szerzett két pontot az utolsó perc kezdetén, Nagy Botond pedig ugyanennyit a büntető-vonalról. A beálló Glatz hárompontos kísérlete kimaradt, de az utolsó támadást így is a Veszprém vezethette, azonban Birkás közeli dobása is leperdült a gyűrűről. Végül tehát magabiztos hazai győzelem született (40. perc, 87-70).

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtunk visszatérni a bajnokságba. Egy remek szerkezetű, erős Veszprémet vertünk ma meg. A héten tudatosan készültünk az erényeikre, és ezeket többé-kevésbé sikerült lecsökkentenünk. Várjuk a jövő heti folytatást!

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Gratulálok a BKG csapatának, ma jobban játszott nálunk. A harmadik negyed döntő volt abból a szempontból, hogy támadásban mi megálltunk, ők pedig nagyon jól használták ki a gyengeségeinket. Nagyok örülök neki, hogy teljes kerettel álltak ki, hogy Dr. Nagy Ágoston visszatért, illetve Bobi és Benji is a pályára lépett. Azt gondolom, hogy ez így igazságos. Extra teljesítményt nyújtottak egész évben és a mai napon is. Remélem, lesz lehetőségünk még a play-offban esetleg találkozni, és akkor megpróbáljuk kiköszörülni ezt a csorbát.

Forrás: BB1.hu