Március végén lezárult az nb1b felsőházának alapszakasza, és az utolsó mérkőzések eredményétől függetlenül a szigetszentmiklósi gárda – történetének legjobb eredményeként – második helyen zárta a küzdelmeket. Csapatunk legeredményesebbje Nagy Botond lett, aki 28,7 dobott pontos meccsenkénti átlagával messze az egész bajnokság legeredményesebb játékosának számít, nem mellesleg ebben a szezonban több egyéni rekord is fűződik a nevéhez. A csapathoz januárban csatlakozott egy új amerikai légiós, Davante Cooper is, akinek a beépítése nagy erőkkel zajlik.

Az alapszakasz végeztével, a legjobb nyolc csapat egyenes kieséses rendszerben, páronként három győzelemig tartó párharc keretében rájátszásban vesz részt, amely végén a két legjobb a döntőben találkozik.

Az április elején induló küzdelmekben rendkívül izgalmas párharcokra van kilátás, ugyanis a csapatok között idén csak hajszálnyi különbségek vannak az erőviszonyokat tekintve, így szinte lehetetlen megjósolni, hogy adott párharcokból melyik fél fog biztosan kikerülni győztesen.

Sajnos a járványhelyzet miatt a találkozókat még mindig zárt kapuk mögött rendezik, de természetesen a szigetszentmiklósi gárda párharcait online stream formájában követni tudják majd az érdeklődők az Akadémia weboldalán és youtube csatornáján. www.bkgakademia.hu