BKG-PRIMA Akadémia vs Vasas Akadémia

80-81

(28-20, 19-21, 18-17, 15-23)

PRIMA: Armaghani 15, Nagy Be. 24/18, Buzás 5/3, Reizer, Nagy Bo. 18/12 cs.: Zsihla, Cooper 7, Opre 1, Nagy S. 3/3, Szeleczki 1, Halász 6, Szanyi


Izgalmas és végig kiélezett mérkőzést vívtak az akadémisták. A Kosok szinte végig vezettek s többször is megléptek 8-10 pont környékére, de a vendégeknek mindig volt válasza. Ez sajnos a végjátékban sem volt másképp. Amikor már eldőlni látszott a találkozó, akkor két villámgyors hármassal újra partiban voltak a vasasosok. Az utolsó vendég támadással átvették a vezetést, amelyre sajnos ezúttal nem volt válaszunk.

Hazai edző nyilatkozata 

Dr. Nagy Ágoston : Minden negyedben vezettünk 6-10 ponttal, de a negyedek vége rosszul sikerült. Háromszor kaptunk 20 pontot, vagy többet. A védekezésünk sokszor kihagyott és ez a két dolog így nem hagyta, hogy nagyobb legyen a különbség a javunkra. Kihagytunk hét büntetőt és a -15 lepattanó sem a mi esélyeinket növelte. Nagy ellenfél volt a Vasas. Voltak időszakok, amikor a szemnek is jól esett nézni a játékot, de voltak fájdalmas jelentek is. Ilyen a kosárlabda. Szerintem mindkét csapatnak jót tett a jövő heti nagy kihívás előtt. Sok sikert kívánunk!

Vendég edző nyilatkozata 

Faragó Péter : Köszönjük, hogy belement a módosításba a BKG csapata, korrekt volt tőlük! Egyik csapatnak sem volt nagy tétje a mai meccsnek, de mindenki nyerni akart és jó derbi lett belőle. Négyszer másztunk vissza a meccsbe -9 pontról ennek tudok örülni. Annak is hogy izgalmassá tettük az utolsó fordulóban spekuláló csapatoknak a mérkőzésüket. Gratulálok a sajátjaimnak, a BKG csapatának pedig sok sikert kívánok!

Az alapszakasznak ezzel vége. 18-8-as mérleggel a második helyről kezdjük az “új bajnokságot”. Első ellenfelünk a Budapesti Honvéd SE lesz. A párharcok három győztes mérkőzésig tartanak (maximum 5 derbi).

Statisztika