BKG-PRIMA Akadémia vs Budapesti Honvéd SE

93-86

(20-22, 26-17, 25-23, 22-24)

PRIMA: Armaghani 12, Nagy Be. 15/9, Buzás, Reizer 4, Nagy Bo. 31/15 cs.: Zsihla, Cooper 13, Opre 4, Nagy S. 8/6, Szeleczki 6, Halász, Szanyi.

A vendégek kezdték jobban a harmadik derbit. Azonban a negyed közepén Szepe kettesével egalizáltunk (12-12). Tóth emelt be két hármast. Nálunk ekkor Ármin és Benji tartották a csapatunkat. A negyed végén Bobi emelt be egy középtávolit, amellyel két pontra zárköztunk (20-22).

Szele és Ármin villantak, átvettük a vezetést. Benji és Bobi is triplát süllyesztettek el a Honvéd gyűrűjében (30-24). Coop zsákolásával hétpontosra növeltük az előnyt. Coop pillanatai jöttek, közerőp volt sikeres, majd ismét zsákolt egy hatomasat (40-29). Tichov lépett elő vezérré, négy pontra zárkózott a Honvéd. Bobi rázta meg magát és Benji passzát váltotta három pontra. A negyedet Bea büntetője zárta, s hétpontos Kos vezetés.

A fordulást követően Bobi triplájával folytatódott a mérkőzés. Szentirmai felelt kettessel. Ármin mutatott be 2+1-es akciót, de a büntető kicsorgott. Reizer Roli azonban remekül helyezkedett és ő is 2+1-es kosarat szerzett, sikeres büntetővel (54-41). Benji hármasával 14 pontosra nőtt az előnyünk. A negyed közepén jött egy honvédos roham a Stefán-Szatmári-Tichov hármastól. Egészen 64-60-ig zárkóztak, de ekkor Simi bombázott be egy triplát (67-60). A negyed utolsó pontjait Opre Roli szerezte közelről, így 9 pontos vezetéssel tértünk a rövid pihenőre.

Az utolsó tíz perc következett. Tichov kettesére Benji felelt közelről. Stefán közelijére, Opre Roli reagált. Stefánnak ismét jó mérkőzése volt, vezetésével közeledtek a piros-fehérek, de Benji bevert egy újabb triplát (78-70). A negyed közepén ismét megléptünk. Coop, Simi és Ármin is sorra dobták a pontokat. Simi hármassal jelentkezett, míg Coop és Ármin közeről voltak eredményesek (87-76). A párharc utolsó honvédos rohama következett. Tichov kettes, Stefán, Takács, Tóth büntetők (89-84). Szerencsére csapatunk kapitánya nem remegett meg, s mind a négy büntetőjét a helyére tette. Így megszereztük a harmadik győzelmünket, ezzel továbbjutottunk az elődöntőbe!

Folytatás a MAFC-Veszprém párharc győztese ellen!

Statisztika