Hübner-Nyíregyháza BS vs BKG-PRIMA Akadémia

89-78

(23-22, 24-18, 16-21, 26-17)

PRIMA: Armaghani 9/3, Nagy Be. 7/3, Buzás 6, Reizer 8, Nagy Bo. 37/21 cs.: Zsihla, Cooper 7, Opre, Nagy S., Szeleczki 2, Halász, Szanyi 2.

A döntő sorozat Ubilla hármasával indult. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést. Mokánszki kosarával 5-0-ra vezettek a nyíregyiek. Csapatunk első döntős találatát kapitányunk szerezte meg (5-2). Pár perc elteltével feliratkozott a pontszerző listára Reizer Roli, Bence és Benji is. A hatodik percben Bobi hármasával átvettük a vezetést (15-16), majd Ármin kettesével megléptünk. Ubilla egalizált (18-18). Mokánszki kosarára Szele válaszolt. A csereként beálló Robi is betalált az ellen gyűrűjébe (21-22). A negyed utolsó találata Mohácsi nevéhez fűződik. A hazaiak vezettek egy ponttal (23-22).

A második negyed Benji és Bobi egy-egy kettesével indult (23-26). Ubilla lépett elő vezérré a hazai együttesben, hat pontot szerzett zsinórban (29-26). Kiss hármasára Coop válaszolt zsákolással (32-29). Nálunk ekkor Coop volt a pontgyáros. Büntető, zsákolás és sikeres közeli. A negyed közepén megléptek a vendéglátók, Tóth, Mohácsi és Ubilla révén (39-33). Roli volt eredményes közelről, de Bus betalált távolról. Ekkor Bobi is beemelt egy hármast, melyre Bazsó is elsüllyesztett egyet (45-38). A félidő Bobi bravúros kosarával és hét pontos hátránnyal zárult (47-40).

A nagyszünet után Ubilla dobott hárompontost (50-40). Csapatunkat Roli indította el egy kettessel. Kiss hármasára Benji és Ármin dobtak egy-egy közelit (53-46). Mokánszki távolról talált a gyűrűnkbe, de Bobi válaszolt is rá. Tartották a nyíregyiek a különbséget. A negyed vége felé Bobi volt sikeres középtávolról, majd távolról. Őt követte Coop is egy tempóval, kettő pontra zárkóztunk (60-58). A 29. percben újra átvettük a vezetést Bobi hármasával, de sajnos jött a válasz Bazsótól (63-61). A negyed után két ponttal vezettek a Cápák.

A negyedik játékrész “gólcsenddel” indult, melyet egy Ubilla. majd Ármin hármas tört meg. Ubilla értékesített három büntetőt (69-64). Bobi hármasára Mohácsi is hármassal felelt. Nem tudtunk átbillenni a holtponton (74-69). A rohamokat sorra verték vissza a hazaiak, illetve rossz döntéseket is hoztak. a Kosok a végjátékban. A mérkőzés utolsó pillanataiban faultolni kényszerültek fiaink. A büntetőket azonban értékesítették a hazaiak, s így végül 89-78-ra megnyerték a döntő első felvonását.

Hazai edző nyilatkozata 

Boris Maljkovic : 1-0 nekünk. Úgy gondolom hogy kontrolláltuk a meccset. Betartottuk a megbeszélteket. Jó volt a védekezés amellett is, hogy Nagy Botond extrán dobott.Az első meccs nagyon fontos volt, nem volt könnyű mérkőzés, mert a BKG jól játszott és valószínűleg hazai pályán még jobban fognak játszani. Az első meccs alapján úgy látom jó döntő lesz. Bíztunk magunkban és ugyanezzel a hozzáállással kell játszanunk a következő meccseken is. Gratulálok a csapatnak az első győzelemhez.

Vendég edző nyilatkozata 

Dr. Nagy Ágoston : Nagyon jó első meccs volt. Örülök neki, hogy a csapat megértette azt, hogy nem szabad megijedni és a saját erényeinkre kell a hangsúlyt fektetni. Sajnálom mert úgy érzem mi vesztettük el a meccset, nem a Nyíregyháza nyerte meg.

Folytatás szerdán 19:30-kor Szigetszentmiklóson!

Highlights

Statisztika

Teljes mérkőzés: https://youtu.be/u45WhAD7Jzw