LUDOVIKA-FCSM CSATA – BKG-PRIMA AKADÉMIA 101-73 (16-19. 26-19, 24-14, 19-20, 16-1)

Ludovika Aréna, 50 néző. V.: Nagy V., Győrfy, Jankovics.

Ludovika-FCSM Csata: Balogh L. 10, Horváth B. 11/9, Lelik 26/6, Zele 8/3, Hegedűs 14. Csere: Simon 11/3, Angyal N. 3, Böröndy V. 2, Toman P. 11/3, Strausz 5, Kastl, Bajzáth.

BKG-PRIMA Akadémia: Angyal B. 14/6, Zivaljevic 8, Raus 11/9, Kovács V. 4, Aldazabal 21/9. Csere: Vári 10/3, Suppán 5, Bodnár, Varga A., Mudra.

Gedei Tibor: Köszönjük a Csatának a mérkőzést. Az első négy negyedben az előző felkészülési mérkőzésünkhöz képest támadásban tudtunk valamelyest előre lépni, több gólpasszal, több labdajáratással játszottunk, de összességében nézve még sok munka áll előttünk. Ez várható volt, hiszen jelenleg is vannak olyan periódusok a mérkőzéseken, hogy olyan ötös van a pályán, amelynek minden tagja tavaly még másik csapatban játszott. Védekezésben egyelőre sok kommunikációs hibánk van, ezen a héten próbálunk javítani, illetve végre csatlakozik hozzánk két amerikai légiósunk is, akik a szerkezeti problémáinkra jelentenek majd megoldást. Az utolsó – ötödik – játékrész is hasznos volt, hiszen így mindenki lehetőséget kapott.

Tursics Krisztián: Jól szolgálta a mérkőzés a monoton hétköznapok megtörését, hiszen három és fél hét edzés után végre játszhattunk egyet. Célunk volt, hogy az eddig gyakoroltakat ellenféllel szemben is gyakorolhassuk. Van még nem kevés finomítani való, de első edzőmeccsnek tökéletesen megfelelt a mai.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzésen a Ludovika-FCSM Csata 101-73-ra legyőzte a BKG PRIMA Szigetszentmiklós együttesét. A csapatok 50 percet játszottak. A Csata először lépett pályára az előszezonban, az újonc szigetszentmiklósi gárda már második felkészülési találkozóját vívta.

A mérkőzés elején a Csata került kisebb lépéselőnybe és 8-2-re szakadt el. Ezt követően a BKG ragadta magához az irányítást. Az éppen a Csatától a BKG-hoz igazoló Angyal Barbara lépett fel vezérré, aki egymaga 11 pontot szerzett. A játékrész hajrájában fordított a szigetszentmiklósi gárda és 10 perc után 19-16-ra vezetett. A második negyedben 26-20-ig őrizte előnyét a BKG.

A második etap középső szakaszában egyértelműen a Csata akarata érvényesült. Angyal Nikolett és Zele Dorina is ziccert értékesített, de kiemelhetjük Simon Zsófia blokkját is. Összességében 15-2-es futást mutattak be a hazaiak. Ennél a hét pontnál jobban azonban nem tudtak elszakadni, a BKG a hajrában rendezte a sorait és 42-38-ra felzárkózott.

A harmadik negyedben ismét a Csata fölénye rajzolódott ki. Fokozatosan növelte előnyét Tursics Krisztinán együttese. A hazaiak végül 24-14-re nyerték ezt a 10 percet, így 66-52-ről vágtak neki a felek a záró szakasznak. A végül 26 ponttal záró Lelik Réka és a 14 pontos Hegedűs Janka eredményes játékával a negyed első felében tartotta előnyét a Csata.

A BKG-nak 69-64-nél akadt egy felzárkózása, de Horváth Bernadett tripláival visszaállította a kétszámjegyű különbséget Tursics Krisztián együttese. 40 perc játékot követően 85-72-es állást rögzíthettünk. A csapatok ezt követően még 10 percet ráhúztak. Itt már gyorsan nőtt a különbség. 92-72-nél érte el a 20 pontot a differencia. Bajzáth Lili és Kastl Edina is lehetőséget kapott a Csatánál. Végül 101-73-as hazai siker született.