Tegnap este utolsó felkészülési mérkőzését játszotta első profi, NB1A-csoportos szezonjára készülő női csapatunk. 

A Kosok a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban fogadták a VBW CEKK Cegléd gárdáját.

A két csapat nagy iramú, izgalmas találkozót vívott egymással. Bár a Kosok az első három negyed alatt végig vezettek, a Cegléd szívós játékkal, a hazaiak hibáit kihasználva hosszabbításra tudták menteni a találkozót.

Az extra idő végül a vendégeknek kedvezett, ezzel alakult ki a 91-92-es végeredmény.

Gedei Tibor: Köszönjük a Cegléd csapatának, hogy eljöttek, és segítették a felkészülésünket. Jó jel, hogy a mérkőzésnek már több olyan peródiusa is volt, hogy mind védekezésben, mind támadásban kiegyensúlyozottan, és az előzetes terveink szerint tudtunk teljesíteni. Sajnos ezek a jobb periódusok még olyan hullámvölgyekkel párosulnak, amelyek a szezon során nem fognak bele férni. Mind a végjáték során, mind a mérkőzés közben kijött a rutintalanságunk, ami fiatal csapatként nem meglepő, de ezért dolgozunk, ezért próbálunk fejlődni, hogy ezekből a hibákból egyre kevesebb legyen. Másfél hét van az első bajnoki meccsig, amely idegenben a Szekszárd ellen lesz. Igyekszünk felkészülni belőlük, és a legtöbbet kihozni magunkból. 

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – VBW CEKK Cegléd 91-92

23-19, 43-36, 56-53, 80-80, 91-92

BKG-PRIMA: Campisano (30 pont, 9 lepattanó), Zivaljevic (12 pont, 7 gólpassz), Raus (12 pont), Angyal (8 pont, 10 gólpassz), Suppán (9 pont), Kovács (8 pont, 9 lepattanó)

VBW CEKK Cegléd: Holesinka (22 pont), Maris (21 pont, 13 lepattanó), Szabó (19 pont), Katona (11 pont)